Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 2632c2
Algemeen

Laarbeekse Veteranen bezoeken Nationale Taptoe

Laarbeek - De Laarbeekse Veteranen bestaan dit jaar 45 jaar en behoren daarmee tot een van de oudste veteranen verenigingen van Nederland. Nu is een 45-jarig bestaan misschien niet echt jubileumwaardig, maar toch wel een feit om even bij stil te staan.

Om dit moment te vieren is besloten om dit jaar de Nationale Taptoe in Rotterdam te bezoeken. De Nationale Taptoe bestaat sinds 1954 (toen begonnen als Taptoe Delft). Met uitzondering van het jaar 1975 heeft de Taptoe ieder jaar plaats gevonden. In 2018 is het de 64e editie. De Nationale Taptoe is één van de meest vooraanstaande militaire taptoes in de wereld. In een geweldige show met een diversiteit aan muziek en indrukwekkende lichtshows werken militaire orkesten samen met artiesten en groepen uit binnen- en buitenland.

Zo'n 30 leden van de Laarbeekse veteranen met partners of begeleiders bezochten op vrijdag 28 september de speciale middageditie voor veteranen en dienstslachtoffers. Voorafgaand aan de Taptoe is er in AHOY speciaal voor de veteranen een veteranenontvangst, afgesloten met een lunch. Eenmaal plaats genomen in de AHOY Arena kon, na een inspirerende toespraak door de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht de Luitenant Generaal Hans van Griensven, het muzikale feest beginnen.

Dit jaar werd in de Taptoe uitvoering speciaal aandacht besteed aan de muziek van Leonard Bernstein (1918-1990) met onder andere de bekende klanken uit de Westside Story.

Naast het optreden van de Nederlandse (Koninklijke) militaire kapellen, zoals de Marinierskapel, de Johan Willem Friso en de kapel van de Koninklijke Luchtmacht trad ook het Nederlandse Politieorkest aan. Met het Trompetterskorps van de Koninklijke Marechaussee en de Regimentsfanfare "Grenadiers en Jagers" maakten zij met hun solisten de Nederlandse inbreng compleet. Tevens waren er optredens van "de la Brigade des Sapeurs-Pompiers de Paris, het Japanse Air Self-Defense Force Central Band en een adembenemend optreden van The King Guard Drill Team uit Noorwegen. Alle optredende artiesten, uit binnen en buitenland, bleken van het hoogste niveau. In een verrassend snel tempo volgenden de muzikale optredens elkaar op en een geweldige middag vloog voorbij. Bij de afsluiting van deze speciale veteraneneditie was er een indrukwekkende herdenking aan de Nederlandse militaire dodelijke slachtoffers te betreuren bij de inzet in alle missies na de tweede Wereldoorlog.

Na deze imposante en kleurrijke show zochten de Laarbeekse Veteranen klaarstaande bus op om de terugreis naar Laarbeek te aanvaarden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>