Afbeelding

Lieshoutse molens geopend voor rondleiding

Algemeen Algemeen

Lieshout - De Peellandse molenstichting houdt elke twee jaar de Peellandse molendag, dit jaar is dat op zondag 7 oktober. Bij deze stichting zijn 23 molens in het gebied Peelland aangesloten en op deze dag zijn ze vrijwel allemaal voor het publiek geopend. De beide Lieshoutse molens, de Leest en de Vogelenzang, zijn ook bij deze stichting aangesloten en beide doen mee met de Peellandse Molendag.

De Leest aan de Molenstraat 40 is geopend van 10.00 tot 16.00 en de Vogelenzang aan de Molendreef 8 van 11.00 tot 17.00. Op allebei de molens kunt u meegaan met een rondleiding; als het voldoende hard waait draaien op de Vogelenzang de wieken en wordt op de Leest graan gemalen.

Op de website www.peellandsemolenstichting.nl staat bij de agenda een volledig overzicht van alle deelnemende molens in Peelland.

Op 7 oktober wordt ook de mogelijkheid geboden om op een bijzondere manier nader kennis te maken met het vak van vrijwillig molenaar. Belangstellenden voor dat vak kunnen mee met een tocht met een historische bus langs drie molens, er kan worden gekozen uit twee startplaatsen: Holtens molen in Deurne en de Bijenkorf in Gemert, vertrek 's morgens om 09.30 uur bij Holtens molen, Veldstraat 39 in Deurne, of 's middags om 13.00 uur bij molen de Bijenkorf, Den Elding 2 in Gemert. De startplaats is ook de plaats van terugkeer. Gegadigden mogen zich laten vergezellen door één introducee. Opgeven kan via de mail: secretaris@peellandsemolenstichting.nl

De molenaars van de Leest en de Vogelenzang zouden het fijn vinden als er meer molenaars in Laarbeek komen, voor mensen met interesse voor oude gebouwen en oude technieken is het vak molenaar een perfecte combinatie!

Molen de Leest is, anders dan normaal, op zaterdag 6 oktober niet geopend.