Jaccy van den Enden (Archieffoto)
Jaccy van den Enden (Archieffoto) Foto: Mark Barten

Sparta'25 start met een gelijkspel

Beek en Donk - Sparta'25 heeft in haar eerste competitiewedstrijd de punten gedeeld met D.B.S. uit Eindhoven. Gezien de kansen aan beide zijden had het 7 -7 kunnen zijn. Helaas voor het publiek bleef de wedstrijd steken op 0-0. Het was de eerste wedstrijd voor Sparta'25 omdat vorige week de wedstrijd was afgelast omdat het veld te slecht zou zijn.

Sparta'25 startte zeer scherp tegen D.B.S. Binnen een minuut viel al de eerste grote kans te noteren. Via een mooie combinatie drong aanvaller Elco van Schijndel het strafschopgebied binnen. Hij legde de bal breed op Jaccy van den Enden die van dichtbij naast het lege doel schoot. Vijf minuten later was het Bob Klaassen die vlak voor doel niet raak wist te koppen.

Sparta'25 bleef domineren waardoor het spel vooral op de helft van de Eindhovenaren afspeelden. Zij wisten echter met counters zeer gevaarlijk te worden.

Het was Sparta'25 doelman Camiel Pennings, die een uitstekende wedstrijd keepte, en een paar keer zeer goede reddingen bracht. De wedstrijd ging nu op en neer. Sparta'25 mocht het spel maken, maar D.B.S. bleef loeren op de counter. Het waren Jaccy van den Enden, Michiel Koot en Bob Klaassen die namens Sparta nog een paar grote kansen kregen.

Aan de andere kant redde Pennings twee keer in een één op één situatie en waren enkele corners zeer gevaarlijk. Het was een wonder dat het met rust 0-0 stond en niet 3-3.

De tweede helft bracht helaas veel minder dan de eerste helft. De wedstrijd verliep wat rommelig en was niet echt best. Sparta'25 probeerde bij balbezit veel te snel de aanval te zoeken. Daar waar rust en het rondspelen van de bal gewenst zou zijn. De controle was er dus niet meer.

In de 80e minuut kreeg Sparta'25 een uitgelezen kans. Na een mooie en goede actie van aanvoerder Robbert van Lankveld kwam de bal bij Jaccy van den Enden die op zijn beurt de bal teruglegde op Jeremy Raaijmakers. Jeremy schoot de bal op doel die vervolgens door een verdediger van D.B.S. met de handen geblokt werd.

Helaas voor Jaccy van den Enden en Sparta'25 schoot Jaccy de penalty zeer hard naast de goal. Hierna gebeurde er niet veel meer en was de eindstand een teleurstellende 0-0.