Tim Barten (archieffoto)

Mariahout en Bavos houden elkaar in evenwicht

Mariahout - De tweede competitiewedstrijd van het seizoen werd afgelopen zondag gespeeld. Zowel Bavos, getraind door Wim de Roy, als vv Mariahout hadden de eerste wedstrijd met een gelijkspel afgesloten en dus gingen beide teams op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Het eerste half uur van de wedstrijd kende een rustig verloop. Mariahout had licht de overhand, maar op een paar speldenprikken na gebeurde er weinig noemenswaardigs. In de 31e minuut viel dan toch de eerste goal. Noah van Rossum nam de bal vanaf het eigen keepersgebied mee langs de zijlijn en bracht met een schitterde lange pass Tim Barten in stelling om de 0-1 binnen te koppen. De keeper kon de kopbal van Tim ternauwernood redden, maar was vervolgens kansloos op de rebound. Erg lang kon Mariahout niet van de voorsprong genieten, want amper vier minuten later was de stand weer in evenwicht. Uit een corner werd de 1-1 binnengekopt. Met deze stand gingen beide teams de rust in.

Na zo'n tien minuten In de tweede helft kwam Mariahout met tien man te staan. Tim Barten, werd als doorgebroken speler naar de grond getrokken. Tot ieders verbazing liet de scheidsrechter het spel echter doorgaan. In de emotie reageerde Tim te fel richting de scheidsrechter, met een rode kaart als gevolg. Mariahout liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef ook met tien man de bovenliggende partij. Uit een corner van Noah van Rossum tikte Stijn van den Bogaard de 1-2 binnen. Maar net als in de eerste helft kon Mariahout niet lang van de voorsprong genieten. Een minuut na de 1-2 was de stand alweer 2-2. Een hard schot kwam via de borst van keeper Tom Hagelaars in de voeten van de spits van Bavos die helemaal vrij de bal in het doel kon schieten. De wedstrijd eindigde met tien tegen tien, want vijf minuten voor tijd kon ook een speler van Bavos vervroegd naar de kleedkamer. Kansen vielen in het vervolg niet meer te noteren, waardoor beide teams evenals vorige week, genoegen moeten nemen met een punt.

Komende zondag speelt Mariahout op sportpark De Heibunders tegen Milheezer Boys dat met zes punten uit twee wedstrijden de competitie uitstekend gestart is. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.