Logo mooilaarbeek.nl
Burgemeester Frank van der Meijden (l) en Commissaris van de Koning, Wim van de Donk (r)   | Fotonummer: a1d538
Burgemeester Frank van der Meijden (l) en Commissaris van de Koning, Wim van de Donk (r)
Gemeente

Commissaris van de Koning heeft bewondering voor Groenstrijd 2.0

Laarbeek - Een drukke ochtend was het vorige week woensdag voor commissaris van de Koning Wim van de Donk. Een regulier werkbezoek van de 'baas van Brabant'. Hij bezocht Laarbeek, werd bijgepraat door burgemeester Frank van der Meijden en zat aan tafel met de wethouders en fractievoorzitters. En tussendoor sprak hij nog twee filmpjes in zodat later op de dag bekend werd wie de nieuwe jeugdburgemeester van Laarbeek werd en welke buurt Groenstrijd 2.0 zou winnen.

De commissaris keek vooral met bewondering naar deze groenstrijd. "Laarbeek heeft zich internationaal in de kijker gespeeld met een ambitieuze agenda. Het is erg inspirerend. De grootste verrassing was dat bewoners het geld niet opmaakten. Ik ben echt fan van dit soort projecten."

De commissaris en de burgemeester spraken natuurlijk ook over de recente bedreigingen aan het adres van Van der Meijden. Van de Donk: "Helaas is het zo dat op meerdere plekken publieke gezagsdragers hier mee te maken krijgen. Het kan niet zo zijn dat sommige burgers zeggen dat wetten niet voor hen gelden. Dat leidt tot een oneerlijke en onfatsoenlijke samenleving. Wordt een burgemeester gehinderd, dan kom je echte burgemeesters tegen. Het is wel heel verdrietig dat iemand in zo'n situatie komt. Ik ben daar gauw klaar mee, het is buiten elke orde. Ik sta solidair achter de burgemeester. Politie en justitie helpen ons om ze in de kraag te vatten. Dit tolereren we niet. Er is altijd mogelijkheid tot discussie, maar korte lontjes die denken dat ze het zelf doen, daar gooien we snel een emmer water over." Van der Meijden voelt zich gesteun door de commissaris van de Koning. "We maken samen een vuist."

Over de ontstane nieuwe politieke situatie na de verkiezingen, daar was Van de Donk ook duidelijk over. "Het is iets unieks, een raadsbreed akkoord. Laarbeek heeft een dip gehad", doelt Van de Donk op de bestuurscrisis met het vertrek van burgemeester Ubachs en het onderzoek naar de onveilige werkomgeving van hem op het gemeentehuis. "Ik heb indringend met het college gesproken. Er zit nu een raad en een college die echt stevig bezig zijn. Maar dat mag je ook verwachten."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>