Ainara Vandegard wist het eerste wedstrijdpunt binnen te halen
Ainara Vandegard wist het eerste wedstrijdpunt binnen te halen

Jeugd Badminton Club Lieshout haalt eerste partij binnen

Sportnieuws Sport

Lieshout - In de derde afdeling van de leeftijdsklasse tot 17 jaar heeft het jeugdteam van Badminton Club Lieshout inmiddels drie wedstrijden afgewerkt. Ondanks inzet en strijd is het team er nog niet in geslaagd een wedstrijd te winnen. Wél was er een eerste lichtpuntje: Ainara Vandegard wist in de uitwedstrijd tegen het Bestse Alouette het eerste wedstrijdpunt binnen te halen.

BCL-U17 – BVC'74-U17: 0-8
In de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van BVC'74 (uit Cuijk) kwamen Stijn Brouwers en Ainara Vandegard nog het dichtste bij hun tegenstander. Zij wisten in hun dubbelpartij in twee sets 21 tegenpunten te scoren. Helaas was dat onvoldoende om een set te winnen. Ook in de andere partijen lukte het Stijn Brouwers, Pepijn Kerkhof, Imke Wassenberg, Joelle Timmers en Ainara Vandegard niet om een setje af te snoepen van de Cuijkse leeftijdsgenoten. Ondanks veel inzet en volop proberen werden alle wedstrijden in twee sets verloren.

Kerkdriel BC-U17 – BCL-U17: 8-0
Ook de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten in Kerkdriel heeft geen punten gebracht voor het strijdend U-17 team van Badminton Club Lieshout. Deze keer kwam Joelle Timmers het beste uit de bus: zij wist 27 punten te scoren in haar singlepartij tegen Yara Benaghmir. Joelle deed dat nog een keer over in de dubbelpartij met Ainara Vandergard: samen scoorden ze 23 punten in de twee gespeelde sets. Ook in de andere wedstrijden was de tegenstander beter en kon er helaas geen set worden binnen gehaald, waardoor de partij in 8-0 eindigde.

BC Alouette-U17 – BCL-U17: 7-1
Ainara Vandegard heeft het niet alleen de eerste set gewonnen namens Badminton Club Lieshout: ze won er meteen twee, waardoor ze de partij binnenhaalde en dus direct het eerste wedstrijdpunt liet noteren. Ainara won met 12-21 en 3-21 van leeftijdsgenote Lisa Scheepers. Jammer genoeg konden haar teammaten dat niet nadoen. Ondanks strijd en inzet kon geen enkele andere partij worden binnengehaald, waardoor het bij het ene wedstrijdpunt bleef.

Programma
In verband met de Herfstvakantie is er geen districts-competitieprogramma, komend weekend. Begin november wordt de competitie weer hervat. In de midweek competitie staat er wel een partij op het programma.