Logo mooilaarbeek.nl
De Medlies   | Fotonummer: 73d102
De Medlies (Foto: )
Evenementen

'De Medlies' vieren 10-jarig jubileum

Lieshout - Het concept is bedacht aan een keukentafel, ergens in januari 2008. Aan dezelfde tafel blikken ze 10 jaar later terug. Ronald Heijmans, Fred Langstraat en Peter van Vijfeijken, de drie solisten van De Medlies van het eerste uur, in 2010 versterkt met Pierre Hink. Jarenlang woonden ze niet alleen alle vier in Lieshout, maar zelfs binnen een straal van 400 meter van elkaar.

Met een brede en royale glimlach kijkt het kwartet terug op een prachtig decennium. Min of meer als grap begonnen om maar mee te kunnen doen aan het lokaal liedjesfestival volgde al snel de behoefte vaker samen op te treden. Eerst, toen nog onder de naam Die Milka's, waren er de boerenbruiloften in Laarbeek, maar al vlug was men - ook buiten carnaval om - te zien en te horen in de rest van de regio en ver daarbuiten.

Legendarisch was hun deelname aan het weerpraatje van Piet Paulusma op SBS6 in 2008. Maar ook een optreden in 2010 tijdens het Kerstgala in het Rotterdamse AHOY, waar tijdens de heenreis een hevige sneeuwstorm werd getrotseerd om na het optreden weer snel in de auto te stappen om vliegensvlug door dezelfde storm op tijd in Mierlo te kunnen zijn voor een volgend optreden, is noemenswaardig. En wat te denken van hun weekend in het Friese Herbayum om een feestavond voor Piet Paulusma muzikaal op te luisteren. Ook hun vele succesvolle optredens in de provincie Utrecht staan bij alle vier vast in het geheugen gegrift. Veel anekdotes passeren aan tafel de revue en raakt het viertal niet uitgepraat en -gelachen. En zoals altijd gaan alle verhalen over de honderden optredens gepaard met 'feest' en 'sfeer'. Zelfs tijdens hun jaarlijkse belangeloze optredens in Villa Pardoes laat het viertal zich niet van de wijs brengen.

De humor, de gezelligheid en hun onderlinge band is er niet minder op geworden in de loop der jaren. Want, ondanks het kleine en grotere persoonlijke leed dat zich - net als overal - ook binnen De Medlies heeft voorgedaan, stond men op die momenten altijd weer voor elkaar klaar en werd de onderlinge band alleen maar sterker. Daar zijn ze alle vier ook best trots op zonder hier te lang bij stil te staan.

Wat wel veranderd is, is het repertoire. Waar het in de eerste jaren met name de Nederlandstalige carnavalsdeunen waren die de boventoon voerden zijn het nu ook de bekende feestnummers, meezingers en internationale hits. Een optreden van De Medlies is, zoals ze dat zelf omschrijven, een feest van herkenning. Ze noemen zichzelf daarom ook wel 'De Zingende Sfeermakers'. Een journalist van het Eindhovens Dagblad verwoordde het jaren geleden als volgt: "De Medlies hebben het meezingen tot een kunst verheven". En daar sluiten zij graag bij aan.

De feestavond ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum vindt plaats op zaterdag 17 november vanaf 20.30 uur in 't Café van Lieshout aan de Dorpsstraat 58 in Lieshout. De jubileumavond wordt naast De Medlies muzikaal opgeluisterd door Natasja Migchels uit Lieshout. Zijn De Medlies inmiddels al door de wol geverfd, Natasja treedt deze avond voor een eerste keer in het openbaar op. De toegang op deze avond is uiteraard gratis. Voor meer informatie kijk op www.facebook.com/demedlies.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>