Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 32de1e
Foto: Daphne van Leuken
FOTO'S Fotoseries

Vrijwilligerspenning Laarbeek voor Andrea Köhler

Laarbeek - Wethouder Briels heeft maandag 8 oktober namens het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek, de Vrijwilligerspenning Laarbeek uitgereikt aan mevrouw Andrea Köhler in verband met haar afscheid als voorzitter en penningmeester van het Roefelcomité Beek en Donk.

In juni van dit jaar is de 22ste Laarbeekse Roefeldag gehouden in alle vier kernen. De organisatie hiervan is in handen van de 4 Roefelcomité's, die onderdeel uitmaken van de Stichting Roefeldag Laarbeek. De naam 'Roefeldag' komt van het Belgische woord 'roefelen' wat 'snuffelen' of 'ontdekken' betekent. Kinderen uit groep 3 t/m 8 van de basisschool gaan bij diverse bedrijven, verenigingen, instellingen of winkels een kijkje nemen achter de schermen. Vaak mogen de kinderen tijdens de Roefeldag zelf mee helpen en spelen ze de rol van een brandweerman, timmerman of verkoopster. Voor de bedrijven, verenigingen of instellingen is het een mooie gelegenheid om aan de kinderen te laten zien wat de volwassenen zoal de hele dag doen.

Mevrouw Köhler is vanaf 2003 actief als vrijwilligster in het Roefelcomité Beek en Donk. Dat zij dit al 15 jaar gedaan heeft is heel bijzonder. Meestal melden vrijwilligers zich aan als hun kinderen mee gaan doen aan de Roefeldag. Zodra de kinderen weer van school zijn stoppen zij ermee. In het comité heeft ieder zijn eigen taken. Mevrouw Köhler was voorzitter en penningmeester. Zij heeft zich enorm ingezet voor het vinden van sponsoren, zodat er financieel wat meer ruimte ontstond om er telkens weer een mooie dag van te maken. Ook hield ze zich vaak bezig met de planning van de bezoeken van de verschillende groepjes aan de diverse bedrijven. Bovendien hield ze hier sterk controle op. Verder was ze zeer actief bij het werven van nieuwe bedrijven voor deelname aan de Roefeldag. Vanuit het Roefelcomité Beek en Donk was mevrouw Köhler vertegenwoordigd in het bestuur van de Stichting Roefeldag Laarbeek. In dit overkoepelend bestuur worden de grote lijnen van de Roefeldag besproken. Ook worden de mogelijkheden per kern bekeken en zo nodig wordt nagegaan of er bedrijven zijn die ook groepjes uit andere kernen willen ontvangen.

Mevrouw Köhler heeft te kennen gegeven dat zij stopt met haar vrijwilligerswerk voor het Roefelcomité Beek en Donk. Het gemeentebestuur heeft besloten mevrouw Köhler voor haar inzet en verdiensten gedurende 15 jaar voor het Roefelcomité Beek en Donk te onderscheiden met de Vrijwilligerspenning Laarbeek.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>