Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 651100
Sport

Laarbeekse koppelkampioenschappen Jeu de Boules

Laarbeek - De gezamelijke Jeu de boulesclubs van Laarbeek houden al verschillende jaren in goed overleg met elkaar een Laarbeek koppelkampioenschap. Voorheen werd dit gehouden in Helmond, vorig jaar in Gemert en dit jaar op de banen van 'Ons Genoegen' in Lieshout.

Omdat het voor enkele clubs moeite kostte om het aantal koppels dat ze eerdere jaren hanteerde bij elkaar te krijgen, hebben ze het aantal verlaagd. Hierdoor waren minder banen nodig en om de kosten zo laag mogelijk te houden, werd gespeeld op de mooie banen van Jeu de boulesclub Ons Genoegen, gelegen bij het Dorpshuis in Lieshout.

Donderdag 4 oktober was het zover. De clubs 'Dû Tie Ut' uit Aarle-Rixtel, 't Trefpunt uit Mariahout, de 'Jeu de boulesclub' uit Beek en Donk en Ons Genoegen uit Lieshout hadden ieder 6 koppels. Een totaal van 48 spelers. Na een welkomstwoord door de voorzitter van Ons Genoegen, Jan van Asseldonk, en de uitleg van de spelregels die in acht genomen moesten worden, werd om 13.30 uur begonnen.

Dankzij het prachtige weer en de goede verstandhouding onderling werd het een prachtige, sportieve en gezellige middag en daar gaat het om. Er werden 3 ronden gespeeld. Dat zijn in totaal 36 wedstrijden, met 2 pauzes tussendoor waar er ruimte was voor een hapje, drankje en gezellig wat te kletsen.

Tegen 17.00 uur was de uitslag bekend en werd deze door de wedstrijdleider bekendgemaakt. Dit nadat eerst enkele mensen werden bedankt voor hun inzet om deze mooie dag te laten slagen. Jozef Verhoeven voor het verzorgen en in orde maken van de banen, de dames die de zorg hadden voor de drankjes en de hapjes en Diny Leenders en Henriette Boers uit Mariahout die voor de prijsjes hebben gezorgd.

Uitslag koppels
De 1e prijs (en daarmee koppelkampioen van Laarbeek) was voor Nelly Jansen en Geert Derks uit Aarle-Rixtel (3 gewonnen en 27 punten). Zij werden gevolgd door Gerda Berkers en Betsie Donkers uit Lieshout (3 gewonnen en 22 punten) op de 2e plaats. Het podium werd compleet gemaakt door Jan en Annie van Veggel uit Lieshout (3 gewonnen en 18 punten). De 4e plaats was eveneens voor een Lieshouts koppel. Theo van Kaathoven en Kaatje Versteegden wisten ook driemaal te winnen en 17 punten. Ook de nummers 5 waren afkomstig uit Lieshout. Andre en Fien van Moorsel wonnen 3 partijen en hadden 15 punten. De 6e prijs was voor Franka Raaijmakers en Wim Wich uit Aarle-Rixtel (2 gewonnen en 16 punten).

Uitslag clubs
Op de eerste plaats eindigde 'Ons Genoegen' uit Lieshout met 16 gewonnen wedstrijden. Een gedeelde 2e plaats was er voor Aarle-Rixtel en Mariahout met ieder 8 gewonnen wedstrijden. Beek en Donk eindigde op de 4e plaats met 4 gewonnen wedstrijden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>