Coby en Gerrie van den Broek
Coby en Gerrie van den Broek

Gerrie en Coby van den Broek stoppen met de kantine van v.v. Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - "Als ik 65 word, dan is het mooi geweest en wordt het tijd voor de volgende generatie!" riep Gerrie van den Broek een aantal jaar geleden. En zo geschiedde. Wie nu de kantine van v.v. Mariahout inloopt zal direct opvallen dat Gerrie en Coby niet meer achter de ook voor hun vertrouwde bar staan. Na negentien jaar kantinebeheer hebben zij het stokje overgedragen aan Ad en Gemma van de Laar.

Het begon allemaal in 1999. Op een gewone dinsdagavond werden ze benaderd door Grard van der Linden en Tiny van Leuken. "Ik kwam eigenlijk niet zo veel meer bij de voetbalclub, want onze dochters Maja en Gerdi speelden korfbal", zei Gerrie. Maar dat zou snel veranderen. Vanaf dat moment tot eind vorig seizoen waren de gezichten van Gerrie en Coby onlosmakelijk verbonden met de kantine van v.v. Mariahout. "En altijd met veel plezier, ook al ging er zo'n 25 tot 30 uur per week inzitten", zo gaf Coby aan.

In al die jaren hebben zij veel mooie momenten beleefd, zoals diverse kampioenschappen van zowel senioren- als juniorenteams. Maar zo gaven ze beiden aan, de donderdagen na de training waren het mooist. "Daar genoten we echt van, de mensen, veel dezelfde gezichten en vooral heel veel gezelligheid. Maar ook de A-jeugd die na de training even de kantine in kwam. En, vertelde Gerrie glunderend, als ik alleen de donderdagen zou mogen doen, was ik nog wel een paar jaar doorgegaan!" Naast de vaste kern op de donderdagen noemen ze ook het buurtvoetbal, de trainers die de revue gepasseerd zijn, het bestuur waar zij al die jaren prettig mee hebben samengewerkt en de vele leden die zij letterlijk hebben zien groeien en die v.v. Mariahout tot de mooie club maken die het is.

"En nu is het tijd voor onze kleinkinderen!" Coby en Gerrie vertellen vol trots over hun kleinkinderen Merlijn, Mees, Jade en Han. Het is de belangrijkste reden voor hun stoppen met de kantine. "Eerst hadden we vanwege al onze werkzaamheden haast geen tijd om naar het sporten van hen te kijken. En nu hebben we daar wel meer tijd voor. Zo gaan we op een dag wel ooit drie clubs af om zoveel mogelijk van onze kleinkinderen te zien."

Wie denkt dat Gerrie nooit meer op de club te vinden is heeft het mis. Elke maandag- en vrijdagochtend zorgt de klusploeg, met onder andere Gerrie in de gelederen, er voor dat het park er prachtig bij ligt. V.v. Mariahout bedankt zowel Gerrie als Coby voor hun onvoorwaardelijke inzet de afgelopen jaren.