2e film filmcyclus Laarbeek

Algemeen Algemeen

Laarbeek - De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en ViERBINDEN houden gezamenlijk een filmcyclus. De filmcyclus bestaat uit 4 films met het thema: 'Duivelse dilemma's; morele waarden en keuzes'.

Alle films vinden plaats in de theaterzaal van het Dorpshuis in Lieshout steeds op dinsdag vanaf 13.30 uur. De komende maanden zullen ze steeds ingaan op een film en deze nader beschrijven. Deze week film 2: Deux jours, une nuit (Gebr. Jean-Pierre en Luc Dardenne, 2014. 92 min.) Deze film wordt vertoond op dinsdag 16 oktober.

'Sandra is ontslagen. De voorman van de afdeling lijkt daarbij mensen te hebben gemanipuleerd. Een collega van Sandra weet het bij de directeur gedaan te krijgen dat er opnieuw gestemd, beslist mag worden. Sandra heeft slechts één weekend, twee dagen en een nacht, de tijd om haar collega's op te zoeken en hun te vragen hun bonus van 1000 euro op te offeren, zodat zij haar baan kan behouden. Ze ervaart het als een vernederende bedeltocht en twijfelt voortdurend: of ze dit wel mag/moet doen, maar ook aan zichzelf.'

De bijeenkomst start met een korte inleiding door Philip Verdult, theoloog/filosoof van de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond en dan, na een pauze met een kopje koffie of thee, volgt een interactieve nabespreking van Dhr. Verdult. U kunt zelf bepalen of u bij deze nabespreking aanwezig wilt zijn. De middag duurt incl. nabespreking tot ongeveer 17.00 uur. De entree bedraagt €7,00.