ViERBINDEN zoekt spreekuurmedewerker

Algemeen

Laarbeek - Als je nieuw bent in Nederland, zit je vol met vragen. Tijdens het spreekuur op het kantoor van ViERBINDEN in Beek en Donk kunnen vluchtelingen met al hun vragen bij hen terecht. Ben jij een vraagbaak? Dan is deze vrijwilligersfunctie iets voor jou.

Als spreekuurmedewerker beantwoord je tijdens het spreekuur korte vragen van cliënten. Je biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren, adviseert over zaken van de gemeente, rondom wonen, aanbod vrijwilligersorganisaties, verzekeren en betalen en je geeft informatie over andere diensten van ViERBINDEN die van toepassing zijn op de cliënt. Je bemiddelt bij de contacten met instanties en registreert intern. In deze rol is het van belang om kennis te hebben van de sociale kaart of bereid zijn deze te verwerven. Je moet helder kunnen communiceren en duidelijk maar eenvoudig uitleg kunnen geven. Enige levenservaring en het kunnen begeleiden van mensen is wenselijk evenals affiniteit met de doelgroep.

Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij een doorzetter en heb je incasseringsvermogen? Ben je in staat om makkelijk contact te leggen (zowel met vluchtelingen als met instanties) en ben je enthousiast, initiatiefrijk en representatief?

Dan is ViERBINDEN op zoek naar jou. Ze bieden je een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.