Logo mooilaarbeek.nl
Dieren

Certificaat met lof voor Jos van de Velden en politiehond 'Marco'

Jos van de Velden met politiehond 'Marco'  | Fotonummer: 730f67
Jos van de Velden met politiehond 'Marco' (Foto: )

Beek en Donk - Clublid Jos van de Velden uit Beek en Donk, lid van PHV Eenheid Overwint Handel, heeft op zondag 30 september met zijn hond Marco deelgenomen aan het certificaat politiehond 1 te Heeswijk-Dinther.

Om 9.00 uur werd begonnen met het voorprogramma, wat Jos en Marco zonder al te veel kleerscheuren makkelijk wisten te doorlopen. Altijd spannend voor Jos met name het voorwerp en man-revieren omdat Marco zich daar nogal eens flink op los kon laten gaan qua bijten (en je kunt dit niet zien, behalve als je de hond ophaalt).

Uiteindelijk bij deze 2 oefeningen maar 1 puntje verloren.

's Middags was er het spectaculaire stelwerk. Daar werd ook maar een enkel puntje verloren en zelfs dat Jos bij de voorlaatste oefening toch nog 2 extra commando's moest geven voor het loslaten van de pakwerker.

Marco was geen gemakkelijke hond en sputterde nogal wat tegen, maar door het goed beoefenen, resulteerde dit toch in een prachtig certificaat met lof met 425 punten van de totaal 435 punten.

Marco gaat het team van de politie in Eindhoven versterken.

De Politiehondenvereniging feliciteert Jos en Marco van harte met dit behaalde certificaat.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>