Afbeelding

'In gesprek over het levenseinde'

Algemeen Senioren

Beek en Donk - Praten over het levenseinde; veel mensen vinden het eng. Toch is het wel verstandig om dat af en toe te doen, al was het maar omdat mensen die praten over hun levenseinde minder bang zijn om te sterven en ook rustiger doodgaan. Daarom biedt KBO-Beek en Donk in samenwerking met ViERBINDEN en het Kruiswerk een lezing over dit onderwerp aan.

De maatschappelijke discussie over het onderwerp 'sterven', staat bijna helemaal in het teken van euthanasie. Maar weet u dat euthanasie in maar 4% van de sterfgevallen de doodsoorzaak is? Over het onderwerp levenseinde is zoveel meer te weten dan dat alleen dat wat er regelmatig in de publiciteit komt.

Op een laagdrempelige manier komen de volgende onderwerpen in vogelvlucht aan bod: Het gewone sterven; Medische zorg die het moment van sterven kan beïnvloeden (zoals niet behandelen/stoppen); Palliatieve sedatie; Euthanasie en hulp bij zelfdoding; Waarom is het belangrijk om te praten over uw eigen doodgaan?; Vastleggen wat u wel en niet wilt (status levenstestament); Uitvaart en afscheid nemen.

Over vrijwel al deze onderwerpen bestaan misverstanden. Om over deze zaken goed geïnformeerd te zijn, geeft rust. Daarom biedt KBO – Beek en Donk deze interactieve lezing aan voor leden en niet-leden op dinsdag 23 oktober van 14.00 - 16.00 uur in het Ontmoetingscentrum (Otterweg 29) te Beek en Donk.

De toegang is gratis, maar i.v.m. de organisatie graag aanmelden voor 21 oktober bij: M.C. van der Heijden-Thijssens. Tel. 0492-464712 of mail: m.c.van.der.heijden.thijssens@gmail.com.