Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 54070e
Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)
Algemeen

Alle ouderen welkom bij stichting 'Vrienden van de Regt'

Beek en Donk – Bijna anderhalf jaar geleden werd stichting 'Vrienden van de Regt' opgericht. De stichting komt voort uit vrijwilligers die jarenlang activiteiten organiseerden voor bewoners van Woon- en Zorgcomplex de Regt. Alle senioren uit Beek en Donk mogen lid worden en sponsoren zijn welkom. Het is belangrijk om ouderen niet te vergeten.

Diverse activiteiten
Via de schuifdeuren van Woon- en Zorgcomplex de Regt komen vrolijke klanken je tegemoet. De Mariahoutse zangeressen van 'Wanaw' wisselen hun optreden af met de 'Lieholter Blaaskapel' uit Lieshout. Gehuld in vrolijke Tiroler outfit wordt in Beek en Donk met senioren het 'Oktoberfest' gevierd. Pullen bier gaan nog net niet rond, maar terwijl vrijwilligers schalen met worst uitdelen vertellen Twan Smits en Wim Maas enthousiast over alle activiteiten. "We proberen met zo min mogelijk geld verschillenden leuke activiteiten te organiseren", lacht Twan onder zijn Tiroler hoedje vandaan. "Zaterdag hadden we bijvoorbeeld een poppenspeler." De familie erbij betrekken is een leuke bijkomstigheid. Ook tijdens het Oktoberfest treden toevallig familieleden op. "Met onze stichting proberen we een divers programma te verzorgen", legt Wim uit. "We kijken waar behoeftes liggen. De zomer is bijvoorbeeld voor veel ouderen een moeilijke periode. Kinderen zijn op vakantie en er komt minder bezoek. Wij organiseren dan de 'zomerweken'. Afgelopen jaar zijn we met de 'Polderexpres' naar het Boerenbondsmuseum in Gemert geweest." Enthousiast worden activiteiten opgesomd: schilderen, happy hour, kien-avonden, carnaval, Koningsdag, hiphop met ouderen. "Nieuw zijn middagen waarop we licht klassieke muziek gaan verzorgen", vertelt Twan. "Op zondag 21 oktober is het eerste concert."

Alle senioren zijn welkom
Een lidmaatschap voor 'Vrienden van de Regt' is slechts vijftien euro per jaar en aan donateurs wordt 135 euro gevraagd. Door het organiseren van gratis activiteiten zorgt de stichting er mede voor dat mensen actief betrokken blijven bij hun omgeving. Het is belangrijk dat ook ouderen buiten 'de Regt', 'de Oever' of 'de Burcht' weten dat zij van harte welkom zijn. "dus ook buiten woongemeenschap 'de Regt'. Mobiliteit is voor ons heel belangrijk. Haal mensen uit hun woning of kamer. Wij willen vereenzaming tegengaan." Het goede werk van de stichting wordt opgemerkt. "Vorig jaar kregen we al het vrijwilligerscompliment van de Gemeente Laarbeek", lachen de heren. "Een mooie aanmoediging voor een jonge stichting. We hopen dat meer mensen ons leren kennen, want een lach op het gezicht van genietende oude mensen geeft veel voldoening."

Meer informatie? Mail vriendenvanderegt@outlook.com.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>