Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: bc0b2f
Foto: Joost Duppen
Onderwijs

Ludieke actie voor leerkrachten de Muldershof op 'Dag van de Leraar'

Beek en Donk - De 'Dag van de Leraar' (vrijdag 5 oktober) werden leerkrachten extra in het zonnetje gezet. Zo ook op de Muldershof in Beek en Donk. Directeur Dries Klösters had een ludieke actie voor de onderwijskrachten in petto.

Hardwerken verdient steun
Dries Klösters is nu ruim twee jaar actief als directeur voor de Muldershof. Hij ging het onderwijs in, omdat hij vanuit het bedrijfsleven een andere stap wilde maken en zijn vader achterna wilde gaan, die in Uden directeur was. Na elf jaar in het onderwijs heeft Dries veel plezier in zijn vak, hoewel het niet altijd makkelijk is. Dries vergadert veel over lesmethodes en gespreksonderwerpen in klassen, leidt de MR en OR, overlegt met andere directeuren en bespreekt plannen met de gemeente. Kortom, een drukke baan. Ook de leerkrachten hebben veel werk te doen. Behalve lesgeven is er veel administratie bij te houden. Bovendien zijn er steeds meer lerarentekorten en worden leerkrachten onderbetaald. Dries: "Het is mooi dat we leerkrachten in het zonnetje kunnen zetten, maar eigenlijk zouden we dat elke dag moeten doen. Zij hebben een drukke baan, en niet iedereen realiseert zich dat." Er is dus een speciale dag voor leerkrachten, maar niet voor directeuren. "Die wordt elk jaar vergeten", grinnikt Dries.

Ander idee
Dries organiseert dit jaar wederom een gezamenlijke lunch. Dat deed hij vorig jaar ook inclusief een komische scheurkalender voor elke juf of meester. De Dag van de Leraar bestaat al tamelijk lang in Nederland, alleen bijna ieder jaar krijgen de leerkrachten wel een boek, tegoedbon of een mok. Daarom heeft de Muldershof wat anders bedacht. Dries: "Kijk eens naar de persoon zelf en gun ze een 'quality momentje'." Daarom zijn de leerkrachten erg blij met zijn originele idee.

Ludieke actie
's Ochtends komen ouders van de OR binnen met snoep met de tekst 'topper en bedankt'. Zelfs de bestuurder van stichting de Eenbes komt langs met mokken en heel veel taart. Dat allemaal voor de hardwerkende leerkrachten. Maar de meest bijzondere actie, is de stoelmassage. Lekker ontspannend en zonder stress een kwartiertje genieten van een heerlijke spierbehandeling. Vrijdagochtend werd dat allemaal geregeld door Elly Smits van Massage Maintenant. Dries is erg blij met de enthousiaste inzet van Elly Smits en haar collega Sandra van Gerwen. Zelfs leerkrachten die normaal op vrijdag niet werken, komen naar school voor de stoelmassage. Het was een zeer geslaagde dag van de leerkracht en volgens Dries moeten scholen dit zeker blijven vasthouden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>