Nils van Velthooven
Nils van Velthooven

Jeugd Badminton Club Lieshout werkt interne competitie bij

Sportnieuws Sport

Lieshout - De jeugd van Badminton Club Lieshout heeft in de interne laddercompetitie om de 'Leo Bosch Trofee' de eerste speelronde van het seizoen afgewerkt. Na deze speelronde staan Floris Spoorendonk, Nils van Velthooven én Ties Kester bovenaan. Angela Constant volgt op kleine afstand op de tweede plaats.

Interne competitie
Gedurende het hele seizoen werkt de jeugd van Badminton Club Lieshout een interne competitie af. Steeds wordt er op de laatste trainingsavond van de maand aan deze laddercompetitie gewerkt. Tijdens zo'n speelronde op die trainingsavond worden dan vier speelronden afgewerkt, die bestaan uit twee maal een singleronde en twee maal een dubbelronde. Een singlepartij wordt bepaald aan de hand van de speler die bovenaan staat. Deze speler speelt tegen de persoon die direct onder hem staat. Is iemand afwezig, dan wordt de persoon daaronder uitgedaagd. Een dubbelpartij wordt in deze laddercompetitie samengesteld door de speler die op nummer 1 staat. Hij (of zij) gaat samen met de persoon op de laatste plaats spelen in een dubbelpartij tegen de nummer 2 en de speler die op de één-na-laatste plaats staat. Op die wijze leert de jeugd om goed met elkaar samen te spelen en zijn de partijen die er uit komen behoorlijk evenwichtig. Als er in de dubbelronde spelers overblijven dan wordt er indien mogelijk met hen een singlepartij gevormd. Is dit niet mogelijk, dan krijgt de overgebleven speler een 'bye'. Door deze wijze van spelen ontstaat een 'ladder'.

Tussenstand
De tussenstand van de laddercompetitie om de Leo Bosch trofee na de meest recente speelronde is als volgt: 1. Floris Spoorendonk, Nils van Velthooven en Ties Kester (40 punten), 2. Angela Constant (35 punten), 3. Thijs Sinten, Sem van den Baar en Kayleigh van Os (30 punten), 4. Oyin Fagbayigbo, Jools van den Acker (28 punten), 5. Sem de Leest, Maud Steegs, Imke Steegs, Jordi Pool, Froukje van de Elzen, Dewi de Leest en Wessel van Hoof (25 punten).