Geert Minten in duel met een Mifano-verdediger. Op de achtergrond Ruben van Hoof

Geweldige goals bezorgen ELI overwinning

Lieshout - Direct na afloop van de wedstrijd ELI-Mifano klonk in de ELI-kantine luide feestmuziek. Enkele minuten eerder had Jordy van den Eijnden met een geweldig doelpunt zijn ploeg naar een 2-1 eindstand geschoten.

Gestart op eigen helft, niet in te halen door zijn verdediger, rende hij 40 meter over de rechterflank. De eerder voor Geert Minten ingevallen A-speler haalde toen verwoestend uit. De bal verdween achter de kansloze Mifano-goalie in de verre kruising. Dit wonderschone doelpunt kon wedijveren met de 1-1, die na ruim een uur spelen door Geert Minten werd gemaakt. Wellicht nog harder schoot Geert van 25 meter schuin voor het doel in dezelfde verre kruising. Met deze 2 goals als absolute hoogtepunten verdiende ELI meer dan waar het recht op had, gezien het verloop van de wedstrijd.

Op het zonnige sportpark 't Luijtelaar trad ELI met een door blessures aangepast elftal aan. Wel stond Ruben van Hoof na een blessure weer in de basis, maar hij moest na 10 minuten opnieuw afhaken. In de eerste helft waren de blauwwitten gelijkwaardig aan de Mierlonaren. Beide teams werkten hard en dat leverde enkele doelkansen op. Namens ELI zag het talrijk opgekomen publiek doelpogingen van Bas Hollanders en Willem Slegers. De grootste kans was voor Stijn Donkers, maar vrij voor de keeper faalde hij. De thuisclub had geluk, dat het vizier van de Mifano-voorwaartsen niet goed afgesteld was; in goede positie werd enkele keren nog langs geschoten. Toch kwam Mifano voor rust nog op een 0-1 voorsprong. In de 43e minuut was het Verrijdt, die met een strak schot vanaf 20 meter de uitstekende ELI-goalie Beau Bastiaans kansloos liet.

Na rust werd Mifano steeds sterker en het was wachten op het tweede doelpunt. Beau Bastiaans groeide echter uit tot de man van de wedstrijd door enkele keren oog in oog met een Mifano-speler zijn doel schoon te houden. De beide weergaloze doelpunten, die de 3 punten opleverden, waren een fijne beloning voor het ELI-collectief, dat hard voor elkaar bleef werken. Door deze winst klimt ELI naar de 5e plaats in de rangschikking.

Zondag speelt ELI opnieuw een thuiswedstrijd. Dan ontvangt het hooggeplaatste Stiphout Vooruit.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Bas Hollanders, Frank van Berlo, Harm Hazenveld, Ruben van Hoof (Joris Ganzewinkel), Niels den Bol, Stijn Donkers, Willem Slegers, Geert Minten (Jordy van den Eijnden) en Roel Donkers.