Tijdens sanering en renovatie  de tijdelijk buurtbushalte Mariahout in de Wilhelminastraat
Tijdens sanering en renovatie de tijdelijk buurtbushalte Mariahout in de Wilhelminastraat

Aanpassing buurtbusroute in Mariahout

Algemeen Algemeen

Mariahout - Vanwege bodemsanering van het Oranjeplein in Mariahout is de Buurtbus genoodzaakt zijn route aan te passen. Er is tijdelijk geen halte op het Oranjeplein.

Omdat blijkt dat na de sanering de renovatie van het Oranjeplein begint zal de normale situatie de eerstkomende maanden niet aan de orde zijn. Als oplossing is na overleg met de gemeente Laarbeek ervoor gekozen om voorlopig de route (lijn 261) om te leggen door vanuit de Zr. Persoonsstraat linksaf de Julianastraat in te rijden en dan via de Wilhelminastraat de route richting Helmond te vervolgen en omgekeerd. De bereikbaarheid van de bus vanuit de Hoge Suute en de Nieuwe Erven blijft daardoor intact. (Overigens kunt u overal langs de route in- en uitstappen, mits u dit duidelijk en tijdig aan de chauffeur kenbaar maakt)

De kruising Zr Persoonsstraat – Julianastraat zal gedurende de renovatieperiode ook nog een korte periode worden afgesloten voor de aansluiting van het riool. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer dit zal plaatsvinden. Dan wordt gedurende die dagen een alternatieve route gereden via de Ahorn (bij kruising Tuindersweg met de Zr. Persoonsstraat dus linksaf), naar Wilhelminastraat richting Mariastraat en omgekeerd.

Nieuwe tijdelijke halte: hoek Wilhelminastraat/ Mariastraat.