Logo mooilaarbeek.nl
Ereveld Candi (Semarang, Indonesië)   | Fotonummer: ff41d6
Ereveld Candi (Semarang, Indonesië) (Foto: )
Algemeen

Laarbeekse Veteranendag 2018

Laarbeek - Vereniging Veteranen Laarbeek houdt, op zaterdag 10 november, in samenwerking met de Gemeente Laarbeek de Laarbeekse Veteranendag. Deze dag begint met een plechtige herdenking van alle gesneuvelde, maar ook de later overleden Laarbeekse Veteranen. Veteranen die zich namens Nederland over de hele wereld hebben ingezet voor vrede en veiligheid.

Deze bijeenkomst is in de hal van het Laarbeekse gemeentehuis en iedereen die deze veteranen wil gedenken is van harte welkom. Er zijn enkele korte toespraken gevolgd door de officiële herdenking met de zogenaamde 'Rozenceremonie' met daarbij speciale aandacht voor de dit jaar overleden veteranen uit Laarbeek. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het Salonorkest Prelude en trompettist Nick Heesakkers. Gelijktijdig wordt er namens de Laarbeekse Veteranen op het Nederlandse Ereveld Candi in Indonesië een krans gelegd door de Oorlogsgraven Stichting. De ontvangst is vanaf 11.30 uur en de herdenking begint om 12.00 uur.

Het tweede deel van de van de Veteranendag vindt plaats in de vorm van een Veteranenreünie met als motto; 'Veteranen ontmoeten veteranen'. De ontvangst voor deze reünie, direct na afloop van de herdenking, vangt aan om 13.45 uur in café–zaal De Tapperij in de Kerkstraat te Beek en Donk. Sinds een aantal jaren wordt er ook een korte presentatie verzorgd door een van de leden. Kwamen eerder Mali en Nederlands Indië aan de beurt. Dit jaar een prachtig verslag over de Nederlandse inzet in Nieuw Guinea door oud secretaris de heer Jan van den Bogaard.

Ook worden er foto's getoond van Laarbeekse veteranen tijdens hun missie(s). Laarbeekse Veteranen worden, ook in 2018, nog steeds uitgezonden. Want ook veteranen die nog in actieve dienst zijn, zijn uiteraard welkom.

Bent u als militair uitgezonden geweest naar; Afghanistan, Mali, Libanon, Nieuw Guinea, Turkije, de Sinaï, Cyprus, Bosnië, Nederlands Indië, Jordanië, de golfstaten, Cambodja, Korea, Kirgizstan, Kosovo, Macedonië of naar welk ander inzetgebied ter wereld dan bent u veteraan en van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze reünie. Wellicht heeft u dan door zorg van de Gemeente Laarbeek samen met de uitnodiging voor de herdenking al de uitnodiging voor deze reünie ontvangen.

Een belangrijke factor bij inzet in het buitenland is het zogenaamde thuisfront. De partner die er thuis alleen voorstaat en alle lopende zaken moet regelen. Alles rondom en in huis, werk en school, gaat door en zeker indien er kinderen zijn komt alles terecht op de achterblijvende partner. Daarom is ook uw partner van harte welkom. Mede door financiële ondersteuning van het Vfonds, Het fonds voor Vrede, Veiligheid en Veteranenzorg kunnen we de kosten voor deelname beperkt houden. De bijeenkomst wordt afgesloten met een Indisch buffet.

Veteranen en hun relaties kunnen zich tot 4 november inschrijven voor het middagprogramma, via het mailadres; veteranenlaarbeek@gmail.com. Helaas is de organisatie genoodzaakt om voor deze reünie een eigen bijdrage te vragen van €10,00 voor leden en €12,50 voor niet leden. Vermeld bij aanmelding: uw naam, uw leger of registratienummer en de naam van uw relatie. Na de aansluitende betaling is uw aanmelding compleet. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van de Laarbeekse Veteranen: veteranenlaarbeek@gmail.com Telefoon: 0492-382674.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>