Joost Ankersmit in duel om de bal
Joost Ankersmit in duel om de bal Foto: Femke Wilms

Opnieuw gelijkspel voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta'25 moest ook in de tweede thuiswedstrijd genoegen nemen met een gelijkspel. Dit keer werd het 1-1 tegen Hapert.

In tegenstelling tot de eerste thuiswedstrijd tegen DBS was het nu in de openingsfase wel meteen raak. Rick van Heijnsbergen kon in de tweede minuut aan de linkerkant ongehinderd het strafschopgebied binnenkomen en beheerst de bal langs doelman Brekelmans schuiven. Twee minuten later verdween de bal uit een gevaarlijke tegenaanval van Hapert maar net voorlangs het doel van Kamiel Pennings. Na de openingstreffer hadden de Spartanen het lastig tegen het fysieke spel van de gasten. In de 26e minuut kon een vrijstaande Jordy Huybregts van dicht bij de 1-1 binnenschieten. Het vlagsignaal voor buitenspel werd door scheidsrechter Roks weggewuifd. Voor rust waren beide ploegen nog gevaarlijk vanuit een vrije trap. Maar zowel de keeper van Hapert als die van Sparta'25 wisten de bal tot corner te verwerken.

Na rust was de thuisploeg duidelijk de bovenliggende partij. In de 61e minuut was Sparta´25 dicht bij een verdiende tweede treffer. Sparta's gevaarlijkste aanvaller Jeremy Raaijmakers zag zijn schot op de lat uiteen spatten. De spectaculaire omhaal van Jaccy van den Enden vanuit de rebound werd door doelman Brekelmans tot corner verwerkt. De thuisploeg bleef tot aan het laatste fluitsignaal aandringen op een tweede treffer, maar helaas bleven alle inspanningen zonder resultaat en stond er na afloop een onbevredigende 1-1 op het scorebord. Na afloop werd Bryan Bussers tot 'man van de wedstrijd' uitgeroepen.