Verlies voor vv Mariahout in slotminuten

Mariahout had het in de beginfase lastig op het kunstgrasveld van Stiphout-Vooruit. De tricolores pakte direct het initiatief en dat liet Mariahout bewust dan wel onbewust ook toe.

Mariahout hield het veld dus klein en daarom wist Stiphout Vooruit geen echte kansen te creëren. Ze hadden echter wel de mogelijkheden daartoe echter de zorgvuldigheid ontbrak. Mariahout kwam na een half uur iets meer in het spel voor en dat leidde tot enkele gevaarlijke afstandschoten en vrije trappen. Beide teams gingen met een 0-0 ruststand aan de thee.

In de 2e helft kwam Stiphout Vooruit na 10 minuten op een voorsprong. Een vrije trap werd bij de 2e paal ingekopt door Teun Welten, 1-0. Hierna gooide Mariahout de schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker. Noah van Rossum mocht in de 75e minuut aanleggen vanaf zo'n 25 meter en krulde de bal prachtig in de rechterbovenhoek buiten bereik van de keeper van Stiphout Vooruit. Meteen hierna kreeg Stan Brugmans een goede mogelijkheid om Mariahout op voorsprong te schieten maar hij kwam met zijn zwakkere rechterbeen precisie te kort en schoot over. Hierna redde keeper Tom Hagelaars Mariahout met een prachtige reflex op een doelpoging van de 17-jarige invaller Damian Donkers van Stiphout Vooruit. Toen beide partijen al dachten aan een puntendeling greep Stiphout Vooruit toch nog de volle winst. Met een fraai afstandsschot bezorgde Kyle Koenraadt Stiphout Vooruit de 3 punten.

Volgende week komt rode lantaarndrager Olympia Boys op bezoek bij Mariahout en dat zou drie punten op moeten kunnen leveren. Echter de theorie is soms anders dan de werkelijkheid... Aanvang 14.00 uur.