Afbeelding

KBO Lieshout houdt voorlichtingsbijeenkomst Brandveilig Wonen

Algemeen Senioren

Lieshout - Wist u dat er jaarlijks zo'n 100.000 woningbranden zijn? Dat is een brand in 1 op iedere 76 woningen. Zes op de tien fatale woningbranden zijn veroorzaakt door menselijk handelen. De belangrijkste oorzaken? Defecte apparaten, roken in bed en koken.

Wist u daarnaast dat zelfstandig wonende ouderen een bijna drie keer zo grote kans op woningbrand hebben ten opzichte van de gemiddelde Nederlander en dat zij oververtegenwoordigd zijn in de brandslachtofferstatistieken? Redenen hiervan zijn dat ouderen minder mobiel zijn, minder goed horen en zien en langer thuis blijven wonen.

Het goede nieuws is dat brand meestal goed te voorkomen is. Maar mocht er tóch een keer brand ontstaan, dan is het van levensbelang om brand snel te ontdekken en zo schade en leed te voorkomen.

Over dit onderwerp organiseert KBO Lieshout samen met Brandweer Brabant Zuidoost de voorlichtingsbijeenkomst Brandveilig Wonen op dinsdag 30 oktober in het Dorpshuis. Aanvang 13.30 uur.

In de bijeenkomst wordt door de brandweer op een interactieve manier voorlichting over brandveiligheid gegeven. Thema's die onder andere aan bod komen zijn: 'Hoe kan ik brand voorkomen, hoe test ik mijn rookmelder en hoe zorg ik dat ik veilig kan vluchten in het geval van brand?' Daarnaast wordt u in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.