ELI dwingt gelijkspel af tegen Stiphout Vooruit

Lieshout - ELI en Stiphout Vooruit hebben er zondag op Sportpark 't Luijtelaar in Lieshout een heerlijke pot voetbal van gemaakt. Daarbij had titelkandidaat Stiphout in de 1e helft al de kans om de wedstrijd te beslissen, maar niemand zou echt verrast zijn geweest als ELI alsnog 3 punten in eigen huis had gehouden.

De tricolores namen vanaf de allereerste minuut het initiatief en kregen enkele doelrijpe kansen. Voordat in de 8e minuut de verdiende 0-1 op het scorebord verscheen was de bal al eerder tegen de lat gegaan en was een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd door de correct leidende scheidsrechter. Het met een flink aantal blessures kampende ELI had het geluk, dat na 19 minuten de Stiphout-spits 2 open kansen niet wist te benutten. Meteen hierna was ELI voor het eerst echt dreigend, toen de opgerukte Bart Verkuijlen zijn bal op de lat zag belanden. Even later redde Beau Bastiaans oog-in-oog met Stiphoutenaar Donkers. Aansluitend was het Stijn Donkers, die na een slalom langs enkele Stiphout-verdedigers net niet doeltreffend kon afronden. De jonge ELI-defensie kreeg steeds meer vat op de gevaarlijke voorhoede van Stiphout en was voor rust nog eens gevaarlijk via Stijn Donkers.

Na rust zagen de toeschouwers een heel aantrekkelijke wedstrijd, waarin de thuisclub zeker niet de mindere was van de bezoekers. ELI ging op zoek naar de gelijkmaker en zocht voortdurend de aanval. Eerst werd nog een schot van Geert Minten geblokt, maar in de 50e minuut was het wel raak. De blauwwitten kregen een vrije trap schuin voor het doel. Het was Geert Minten, die de bal rechtstreeks bij de eerste paal binnen schoot, 1-1.

Beide ploegen zochten volop de aanval. In de 66e minuut was het Willem Slegers, die de Stiphout-keeper kansloos liet, maar de bal tegen de paal schoot. De terugstuitende bal werd door Harm Hazenveld rakelings voorlangs geschoten. In de 73e minuut kwamen de bezoekers toch nog onverwacht op een 1-2 voorsprong. Het was Tersteeg, die zijn ploeg voor de 2e maal op voorsprong bracht. Het toont het karakter van de jonge ELI-ploeg, dat zij zich niet lieten ontmoedigen, maar op zoek bleven gaan naar de gelijkmaker. Deze kwam 10 minuten voor tijd. Niels den Bol schoot na een mooie combinatie de bal laag bij de 2e paal raak, 2-2. Direct hierna had de snelle Willem Slegers dé kans om de blauwwitten op een 3-2 voorsprong te brengen, maar hij kreeg oog-in-oog met de keeper de bal onvoldoende onder controle. In het restant werd niet meer gescoord, waardoor ELI zijn positie in de middenmoot behoudt.

Zondag speelt ELI in De Mortel een belangrijke wedstrijd tegen MVC, dat de punten goed kan gebruiken.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Joris Ganzewinkel, Frank van Berlo, Mart Bekkers (Joost van der Tol), Harm Hazenveld, Niels den Bol, Stijn Donkers, Willem Slegers, Geert Minten (Jordy van den Eijnden) en Roel Donkers.