Renners van de Laarbeekrun, vlnr: Jeroen van der Heijden, Jos Beniers, Jeroen Doensen, Johan Heurter, William Vlamings, Henk Berkers
Renners van de Laarbeekrun, vlnr: Jeroen van der Heijden, Jos Beniers, Jeroen Doensen, Johan Heurter, William Vlamings, Henk Berkers Foto: Henk Buiting

ATTC'77 spelers nemen deel aan Laarbeekrun

Sportnieuws Sport

Aarle-Rixtel - De tafeltenniscompetitie ligt een weekje stil vanwege de herfstvakantie maar het 2e en 3e team van ATTC'77 hadden nog een wedstrijd in te halen. Beiden teams speelden op vrijdag 19 oktober in Veldhoven tegen het zesde respectievelijk het achtste team van de plaatselijke TTV.

Om de voorsprong op Veldhoven te vergroten en aansluiting te krijgen bij de koplopers moesten er punten gescoord worden door het 2e team. Dit ging Frederieke van de Poel, Jos Beniers en Mark Rovers goed af. Frederieke had het alleen tegen Walter Gruijters erg lastig, maar won wel al haar Frederieke. Mark Rovers maakte het Peter van Daal en Walter Gruijters lastig, maar wist alleen van Frans Evers te winnen. Met de 3-7 overwinning is de voorsprong op de nummer 5 opgelopen tot 10 punten en kan het team omhoog kijken en proberen Budilia 3, die één punt voorstaat, voorbij te gaan.

In de vierde klasse moeten Karel van der Putten en Albert Scheepers het een paar wedstrijden zonder Henk van der Bruggen doen. Gelukkig staan er genoeg invallers te popelen om hen uit de brand te helpen. Deze week ging Jeroen van der Heijden uit team 4 mee op pad naar de concurrent om de titel. Jeroen deed het goed en won één wedstrijd. Albert was in goede doen en scoorde een hattrick. Karel zorgde voor de overige twee punten met een 4-6 overwinning als eindresultaat. Met 40 punten uit zes wedstrijden staan ze aan kop, gevolgd door Veldhoven 8 en Stiphout 6 met ieder 36 punten.

Gezondheidsrace 3.0
Alsof er voor Jos en Jeroen nog niet genoeg gesport was, namen ze ook nog deel aan de eerste activiteit van de Gezondheidsrace 3.0 – de Laarbeekrun – georganiseerd door Running Team Laarbeek. Samen met William Vlamings en Jeroen Doensen wisselden ze elkaar al rennend en fietsend af tijdens een 32 km lange tocht door heel Laarbeek. Henk Berkers fietste mee als coach en Johan Heurter zorgde voor wat drinken en extra energie. Langs de route werden ze aangemoedigd door enkele clubgenoten. Dit alles leidde tot een eindtijd die heel dicht bij de vooraf opgegeven tijd kwam wat het team de tweede plek bezorgde.