Logo mooilaarbeek.nl
Een van de vele mooie plekjes die in dit ouderwetse landschap aanwezig zijn   | Fotonummer: 239800
Een van de vele mooie plekjes die in dit ouderwetse landschap aanwezig zijn (Foto: Gerrit Post)
Natuur

Natuurwerkdag bij IVN Laarbeek rondom de Bimd

Laarbeek - LandschappenNL houdt op zaterdag 3 november weer de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Ook dit jaar worden er over heel het land weer duizenden mensen verwacht die hun handen uit de mouwen steken om het landschap een opknapbeurt te geven. Op de Natuurwerkdag kan iedereen van jong tot oud onder begeleiding aan de slag op vele locaties.

Het IVN Laarbeek houdt in het kader van de Natuurwerkdag ook weer een activiteit. Ze gaan deze keer net als vorig jaar in het gebied rond het verenigingsgebouw de Bimd aan de Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel aan de slag. Vanaf 9.00 uur in de ochtend kun je hier terecht. De natuurtuin is in zijn geheel in het beheer van IVN Laarbeek en is gedeeltelijk eigendom van de gemeente Laarbeek, Provincie Noord-Brabant en Onze Lieve Vrouwe Gilde Aarle-Rixtel. Er moet het een en ander aan snoeiwerk gedaan worden rond de poelen en er kunnen wilgen geknot worden. Ook in en rond het gebouw, dat nog steeds in renovatie is, kunnen ze op 3 november wel wat ijverige handjes gebruiken. Lekker in de buitenlucht bezig zijn en voor de lunch wordt gezorgd. Keukenhulpen zijn ook welkom. Je kunt je opgeven via de site www.natuurwerkdag.nl om gezellig een aantal uurtjes te helpen. Vele handen maken licht werk. En gezamenlijk maakt iedereen zo de Bimd en de natuurtuin nog mooier en aantrekkelijker. Kinderen staan onder directe verantwoordelijkheid van hun ouders. Voor hen is er een kabouterspel georganiseerd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>