Bert Schepers had voor deze keer zijn badmintonracket ingeruild voor hardloopschoenen
Bert Schepers had voor deze keer zijn badmintonracket ingeruild voor hardloopschoenen

Badminton Club Lieshout neemt deel aan Laarbeekrun

Sportnieuws Sport

Lieshout - Een team van Badminton Club Lieshout heeft (natuurlijk) ook deelgenomen aan de allereerste editie van de 'Laarbeekrun'. De estafetteloop was een initiatief van het Runningteam Laarbeek en georganiseerd in het kader van de 'Gezondheidsrace 3.0'. Een zeer geslaagde en prima georganiseerde eerste editie trok behoorlijk wat lopers én toeschouwers.

Gezondheidsrace 3.0
Al voor de opstart van de 'Gezondheidsrace 3.0' had het Runningteam Laarbeek al een evenement gepland. De Laarbeekrun stond immers al vóór de gezondheidsrace-aftrap vast als 'Laarbeek-evenement'. Iedere deelnemende vereniging aan de 'Gezondheidsrace 3.0' moet immers één evenement organiseren voor héél Laarbeek en één evenement voor de andere poule-genoten. Hierdoor kan zowel heel Laarbeek met de organiserende vereniging kennismaken én kunnen de andere deelnemende verenigingen elkaar ook beter leren kennen. Runningteam Laarbeek heeft nu het spits afgebeten door in de allereerste activiteit in het kader van deze gezondheidsrace te komen met een 'Laarbeekrun'.

Derde plaats
Uiteindelijk hadden zich 12 teams ingeschreven voor deze run, die om 11.00 uur van start ging vanaf de startlocatie bij pannenkoekenhuis PLUK in Beek en Donk. Via een 32,4 kilometer lange tocht werden alle kernen van Laarbeek aangedaan. Badminton Club Lieshout, afgelopen jaar nog de winnaar van de 'Gezondheidsrace 2.0', was natuurlijk aanwezig met een team bestaande uit de lopers: Bert Schepers, Diony Janssen, Ine Merkelbach, Marthijn Junggeburth en Wouter van Vijfeijken. Allemaal fanatieke badmintonners die voor deze run, voor één keer, het badmintonracket hadden ingeruild voor de hardloopschoenen. Teamleider en coördinator was Frans van Waardenburg, die alle zorg heeft verricht die er nodig is om een team bijeen te krijgen én een goede estafetteloop te laten doen. Want gelopen moest er worden. Frans én de lopers hadden er voor gekozen om langere stukken per persoon te lopen (5-7 kilometer), waardoor er weinig gewisseld hoefde te worden. De niet-lopers volgden de ene loper steeds per fiets en konden zo wat op krachten komen én genieten van de prachtige Laarbeekse omgeving, die door het zonnige weer nóg beter naar voren kwam. Het team van Badminton Club Lieshout finishte uiteindelijk op de derde plaats, de plaats waarop het team ook gestart was. Onderweg zijn ze dus (net) niet door een ander team ingehaald. Na meting bleek dat ze een gemiddelde hadden gelopen van ruim 10,5 kilometer per uur. Beste loper van de badmintonners was Bert Schepers, die een gemiddelde van ruim 13 kilometer per uur haalde.