ASV'33 boekt zege op MVC

Aarle-Rixtel - ASV'33 won zondagmiddag voor de tweede keer in de competitie en klimt daardoor naar de 10e plek. ASV'33 moest het thuis opnemen tegen MVC uit de Mortel en won deze wedstrijd met 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was in de 6e minuut voor de uitploeg. Een foute pass in de achterhoede van ASV'33 werd onderschept door een speler van MVC, die schoot op doel maar keeper Martijn Verbakel keerde de inzet. Na ongeveer een kwartier spelen was ASV'33 dicht bij de openingstreffer via Pim van den Tillaart. Hij kopte uit een corner maar de bal werd van de lijn gehaald. Vijf minuten later kon ASV'33 toch een doelpunt vieren. Thijs van Uden zette Thomas Fritsen één op één met de keeper, die beheerst afrondde.

Na een eerste helft waarom ASV'33 het initiatief nam, werden de rollen in de tweede helft omgedraaid. MVC drong meer aan tot een doelpunt maar de Aarlese defensie wist prima stand te houden. Bijna lukte het Thomas Fritsen om de score te verdubbelen, maar zijn harde pegel van buiten het strafschopgebied belandde op de paal. Vijf minuten voor tijd leek ASV'33 wéér geen winst te pakken toen MVC gelijk maakte. Een voorzet van links werd onvoldoende weggewerkt en zo kon MVC de 1-1 maken. Toch wist de thuisploeg in de laatste minuut de drie punten in Aarle-Rixtel te houden. Een ingooi van Peer van de Kerkhof kwam terecht bij Thijs van Uden, die geen moment aarzelde en de bal met zijn linkervoet binnenschoot.

Volgende week gaat ASV'33 op bezoek bij SJVV. De wedstrijd zal om 14:30 beginnen.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Wilms, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk (64e Devy van Dinteren), Nik de Fockert, Peer van de Kerkhof, Thijs van Uden, Pim Dubois (77e Bart Vermeulen), Teun de Koning (67e Thimo van der Steen), Thomas Fritsen.