Logo mooilaarbeek.nl
Herberg 't Huukske    | Fotonummer: ffdc9f
Herberg 't Huukske (Foto: )
Algemeen

Heemkundige wandeling Donk

Beek en Donk - De Beek en Donkse Heemkundekring verzorgt zondag 28 oktober vanaf het Piet van Thielplein een wandeltocht door het dorpsdeel Donk. De route voert langs markante plekken uit de geschiedenis van het dorp, zoals de kanaalzone met de blauwe kraan, de fabrieken en de villa's van de voormalige directeuren.

Een aantal van deze gebouwen heeft de status van rijks- of gemeentelijk monument. Verder worden onder meer bezocht de locaties van het verdwenen kasteeltje van Rogier Monicx en die van de oorspronkelijke Leonarduskapel, de Donkse kerk (buitenzijde) en de kop van de Kapelstraat. Langs de route zijn diverse renovaties en herontwikkelingen gaande, zoals de sluiting binnenkort van herberg 't Huukske. De gidsen van 'De Lange Vonder' besteden hieraan speciaal aandacht. De heemkundige wandeling Donk vindt plaats op zondag 28 oktober. Vertrek om 10.00 uur vanaf het Piet van Thielplein (Zeeman). De wandeling duurt 1,5 à 2 uur. Deelname is gratis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>