Logo mooilaarbeek.nl
De winnaar van de eerste Laarbeekrun: ‘Speedy GAC’   | Fotonummer: 6dbbb4
De winnaar van de eerste Laarbeekrun: ‘Speedy GAC’ (Foto: Martien van de Vossenberg)
Evenementen

Geslaagde eerste editie van de Laarbeekrun

Laarbeek - In het kader van de gezondheidsrace werd zaterdag 20 oktober de Laarbeekrun gehouden, georganiseerd door Running Team Laarbeek. De Laarbeekrun is een soort mini-Roparun door de vier kernen van Laarbeek waarbij een afstand van 32,4 kilometer afgelegd moest worden. Vooraf moest de te verwachte gemiddelde snelheid worden opgegeven.

Om precies 11.00 uur ging het eerste team van start, de Kammetjes. Natuurlijk ging achter deze naam de familie van de Kam schuil met als coach Piet van de Kam, met 85 jaar de oudste deelnemer aan de Laarbeekrun. De volgende teams startte om de 5 minuten, de mooi weer lopers hadden voor extra mooi weer gezorgd. De badmintonners van Lieshout waren veel sneller dan dat ze zelf dachten. Harmonie Sint Caecilia was goed herkenbaar met het logo voor op de fiets en een coach in het kostuum van de harmonie. Voor hen waren er ook nog eens gladiolen aan de finish. Beide tafeltennisverenigingen uit Laarbeek aan de start van de Laarbeekrun, die beide ook vooraf al erg actief waren met het doornemen van de route. Natuurlijk ben je 'Goed bezig' als je deel neemt aan deze run, de naam van team zeven en je blijft er 'Fit' bij, de naam van team acht. Precies termen die passen bij een gezondheidsrace. De familie van der Vegt was vertegenwoordigd onder de naam van der Vegt & co. Twee teams van GAC Gemert waarbij GAC on tour supersnel was, maar Speedy de show stal door gekleed in de mascotte over de finish te komen. De RCL-elite onder de naam The Lazy Loempia's gingen als laatste van start, maar hadden slechts 2 uur en 15 minuten nodig om de 32,4 af te leggen. Met de 18-jarige Bryan Sterken hadden zij de jongste deelnemer aan de start.

Wat de deelnemende teams niet wisten, was dat de prijs ging naar het team dat het dichtste eindigde bij de opgegeven snelheid. Die prijs ging naar 'Speedy GAC' met een opgegeven snelheid van 11,5 km/u en werkelijk 11,6 km/u liepen. Door de organisatie werd een pakketje gezond uitgereikt en aan alle deelnemers een consumptie aangeboden. Het was erg gezellig aan de finish bij Dave van de Burgt en er werden de ervaringen van deze eerste Laarbeekrun uitgewisseld. Running Team Laarbeek kan terugkijken op een geslaagd evenement, met dank aan Frans Coppens Blikvangers en omroep Kontakt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>