de winnende foto van de fotowedstrijd van Scouting Nederland
de winnende foto van de fotowedstrijd van Scouting Nederland

Scouting Aarle-Rixtel wint landelijke fotowedstrijd

Algemeen Algemeen

Aarle-Rixtel - Afgelopen weekend was het JOTA/JOTI bij een groot aantal Scoutinggroepen. Tijdens dit weekend proberen Scouts over de hele wereld contact met elkaar te zoeken door middel van het internet of met behulp van zendapparatuur.

Tijdens dit weekend had Scouting Nederland een fotowedstrijd uitgeschreven in thema van het weekend: 'Expedition Cosmos'. De bedoeling was om een zo'n origineel mogelijke foto te maken waarbij een ruimtereiziger met een beschermend hoofddeksel en een communicatiemiddel te zien was. Na beraad door de landelijke jury is de prijs op de foto van Scouting Aarle-Rixtel gevallen.

Naast de fotoactie heeft Scouting Aarle-Rixtel verder een leuk JOTA/JOTI-weekend beleefd. Op zaterdag zijn de leden van alle speltakken op de blokhut geweest voor een uitdagend programma waarbij er zo veel mogelijk codes verzameld moesten worden.

Ten slotte hebben de Explorers (jongens en meisjes van 15-18 jaar) op zondag samen met de aanwezige zendamateurs en enkele leiding meegedaan aan het regiospel van Scouting regio Eindhoven. Dit regiospel, wat een kruising tussen een quiz en een woordpuzzel is, wordt gespeeld over de radiozender in regio Eindhoven. Scouting Aarle-Rixtel heeft dit jaar de bokaal gewonnen met het woord 'opsporingsbevoegdheid'.