Bob Klaassen (8) wordt bejubeld na zijn goal

Tweede overwinning van het seizoen voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta'25 speelde zondag tegen Spoordonkse Boys. Een tegenstander die ze nog nooit eerder hadden getroffen. Na twee gelijke spelen thuis en een winstpartij uit was het weer tijd voor drie punten. En die konden inderdaad mee terug naar Beek en Donk.

Na deze wedstrijd was de teleurstelling van het gelijke spel vorige week tegen Hapert verdwenen. Sparta'25 wist deze wedstrijd met 0-2 te winnen. Maar dat waren de Spartanen ook verplicht tegen de nummer laatst.

Op het slechte veld was Sparta'25 in de eerste helft de bovenliggende partij. Het voetbal was niet best. Sparta'25 hanteerde vaak de lange bal. Dit was makkelijk te verdedigen door het zwakke Spoordonkse Boys. Daarmee speelde Sparta de gastheren in de kaart.

Het spel golfde op en neer, maar een spektakel werd het niet. In de 23ste minuut was het dan toch raak. De bal kwam rond de zestien meter terecht bij Elco van Schijndel die hem goed afschermde en die hem vervolgens terug legde op de inlopende Bob Klaassen. Hij schoot de bal gecontroleerd en beheerst binnen; 0-1. Dit gaf Sparta'25 helaas geen vleugels. Het was juist de tegenstander die een paar goede kansen om zeep hielp. Sparta had voor rust nog wel op 0-2 moeten staan. Jeremy Raaijmakers bezorgde de bal bij Elco van Schijndel, die zich goed vrijspeelde en Jaccy van den Enden een niet te missen kans bood. Jaccy, die de aanvoerdersband na twintig minuten spelen overnam van Robbert van Lankveld, schoot van dichtbij echter hoog over.

De slecht fluitende scheidsrechter zorgde voor veel onrust. Vooral op praten reageerde de man zeer gefrustreerd, terwijl flinke overtredingen laconiek werden afgedaan. Het spel van beide teams werd er niet beter van.

Na rust begon Sparta beter. Een paar kansjes werden niet benut. Het was uiteindelijk na een lange bal van keeper Kamiel Pennings, dat de bal via een verdediger van Spoordonk bij Elco van Schijndel terecht kwam. Deze stuurde Rick van Heijnsbergen diep die op doel schoot, waarna Jaccy van den Enden het laatste tikje gaf; 0-2. De wedstrijd was vanaf dat moment gespeeld. De kansen erna waren voor Sparta'25. Zo kreeg Rick van Heijnsbergen een uitgelezen mogelijkheid om de 0-3 binnen te schieten maar werd de bal van de lijn gehaald. Spoordonkse Boys kon in het restant alleen nog gevaarlijk worden via een schot dat voorlangs ging.

Een verdiende 0-2 overwinning voor Sparta'25 in een niet beste wedstrijd.

Komende zondag speelt het vaandelteam tegen Dommelen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 't Heereind in Beek en Donk. Om 14.30 uur wordt afgetrapt. Kom kijken of Sparta'25 deze keer wel thuis kan winnen van deze laagvlieger.