Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 63553a
Foto:
Kunst en Cultuur

Expositie in Galerij-Museum Bies

Aarle-Rixtel - 'Richard van Dijk / 10 jaar na dato' Is de titel van een grote overzichtstentoonstelling bij Galerij-Museum-Bies te Aarle-Rixtel, van de in 2008 overleden Brabantse kunstschilder Richard van Dijk. Geboren te Tilburg in 1939 en overleden aldaar in 2008. Hij werkte dan ook voornamelijk in die midden Brabantse stad. Z'n talent blijkt al direct in zijn vroege werken, zoals bij het hier afgebeelde zelfportret.

Het landschap maar ook de zee gaven hem inspiratie voor vele prachtige werken. Waarvan een flink deel (80 werken) in chronologische volgorde te zien zijn bij Galerij Bies. Sinds zijn overlijden in 2008 is zijn werk niet meer getoond aan een groter publiek. Hoewel zijn kunst het waard is om gezien te worden. Daarom deze hommage aan Richard van Dijk.

Eind jaren '60, begin jaren '70 ontkomt ook van Dijk er niet aan, te zoeken naar, hoe verder? Hij experimenteert met een sterk geabstraheerde doch niet geheel abstracte werkwijze. Hoewel daaruit blijkt dat ook dat tot zijn mogelijkheden zou behoren, kiest hij ervoor figuratief verder te gaan. Kenmerkend voor zijn werk is de sterke expressionistische dynamiek bij het opbrengen van de verf

Maar omdat een echte kunstenaar niet een heel leven lang het zelf 'kunstje' kan en wil vertonen, gaat ook Richard weer op zoek naar vernieuwing. Geleidelijk wordt zijn werk steeds lichter en kleurrijker. Het spel van zonlicht door boomgroepen en bomenlanen, heeft hem tot vele doeken geïnspireerd.

De expositie is te bezoeken van 27 oktober tot en met 9 december. Galerij-Museum-Bies aan de Bosscheweg 15 in Aarle-Rixtel is geopend op zondag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>