Afbeelding

B-klasse-sensatie BrabantTent blijft winnen

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Eindelijk wist Go-People BV haar eerste winst van dit seizoen te boeken. Het voormalige team van Heesakkers kenden niet heel veel moeite met Sevenmiles.nl/Café-Zaal van de Burgt. Sevenmiles kende een goede seizoenstart, maar moest in dit treffen toch haar meerdere erkennen in Go-People. De broertjes Yajou waren op schot en troffen samen driemaal doel. Zeker in het laatste kwartier wist Go-People haar kansen te verzilveren. Met 5-0 werd de partij gewonnen.

De A-klasse kende nog twee partijen op deze avond. Aben & Slag Advocaten zette haar puike seizoenstart door. DK Garagebedrijf kon daar niet aan veranderen. Maar liefst 7-2 was de einduitslag, Waarbij R. van Rooij en E. van den Heuvel beiden tweemaal trefzeker waren. DK kon zeker in de eerste 20 minuten de dadendrang van Aben & Slag niet bijbenen. Pas bij 4-0 wist het een deuk in een pak boter te schoppen. Het was onvoldoende om iets aan dit duel over te houden.

Lindeboom Accountants & Belastingadviseurs lijkt op te krabbelen na een meer dan beroerde ouverture van dit seizoen. Het had een fijn potje zaalvoetbal nodig om Hurkmans Plaatwerk BV aan de kant te schuiven. Met de trefzekerheid van T. Kluytmans weer in de gelederen kwam er wat sprankeling in het spel van Lindeboom terug. Drie doelpunten van zijn voet waren medeverantwoordelijk voor de 5-1 zege. K. Hendriks kon even kort de spanning in de slotfase terugbrengen door de 3-1 tegen de touwen te jagen, maar even zo snel was de stand 5-1 en tevens de einduitslag in het voordeel van Lindeboom.

De B-klasse kent nog steeds een zeer opmerkelijke koploper. Ook na deze speelavond weet BrabantTent zich nog steeds verzekerd van een 100% score. Zelfs de degradant werd overtuigend aan de kant geschoven. Nadat er in 20 minuten geen doelpunt was gevallen liet BrabantTent er geen misverstand over bestaan en rolde het Danny Megens Keurslagerij op. Mede dankzij good old en on fire R. Nooijen (twee goals) bleek BrabantTent met 6-1 te sterk voor de Keurslagerij wat oprecht een sensatie mag worden genoemd.

Een gelijk opgaand duel betreft het scoreverloop was het treffen tussen FC Avondrood en FC van de Burgt. De beide FC's maakten er tot tien minuten voor tijd een op en neer gaand duel van. FC van de Burgt kende wel tot tweemaal toe het voordeel van de score, nadat FC Avondrood al snel de ban had gebroken. Een winnaar leek niet in de maak, totdat doelpuntenmachine J. Gerrits zijn 4e goal produceerde en even later zijn teammakker J. Donkers de marge op twee doelpunten verschil bracht. Dat was de nekslag voor FC Avondrood waardoor FC van de Burgt uiteindelijk aan het langste eind trok: 5-3.