Niels den Bol wordt op de huid gezeten, Joost van der Tol volgt het gespannen

Opnieuw winst voor ELI

Lieshout - Het was koud op het sportpark in De Mortel, het voetbal niet altijd oogstrelend, maar ELI pakte wel 3 punten door een 0-1 overwinning. De door diverse blessures geteisterde Blauwwitten traden in nagenoeg dezelfde opstelling aan als vorige week tegen Stiphout. Alleen Bas Hollanders maakte zijn rentree en vormde met de al weken overtuigende Frank van Berlo voor een sterk centraal duo.

Door beide ploegen werd er 90 minuten lang hard gewerkt, waarbij ELI somtijds toonde voetbaltechnisch verder te zijn dan MVC. Na 12 minuten was het Niels den Bol, die voor het eerste gevaar in deze wedstrijd zorgde. Even later was ELI dichtbij de openingstreffer via Stijn Donkers en in 2e instantie aanvoerder Roel Donkers. Kort nadat Geert Minten geblesseerd uit viel was het Nick Brouwers, die van dichtbij Beau Bastiaans op de proef stelde. Zoals ook in de voorgaande wedstrijden toonde de ELI-goalie zijn goede vorm. In de 27e minuut leek ELI daadwerkelijk op de verdiende voorsprong te komen na een actie van de steeds dreigende Willem Slegers, maar Stijn Donkers miste enig geluk in de afronding. Direct hierna kwamen de Blauwwitten dan toch op voorsprong. Het was Bas Hollanders, die op aangeven van Frank van Berlo de naar later bleek winnende treffer binnenschoot. In het laatste kwartier voor de theepauze kregen beide teams nog enkele goede scoringsmogelijkheden, maar beide goalies stonden hun mannetje.

Na de rust ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker, wist enkele kansen te creëren, maar feitelijk was ELI dreigender. Zo kreeg Roel Donkers een goede schietkans na goed voorbereidend werk van Willem Slegers, maar hij miste. Aan de andere zijde gaf de ELI-defensie nauwelijks kansen weg door steeds tijdig in te grijpen. Alleen Van Mierlo kon een keer uithalen, maar doelman Bastiaans stond op de goede plek. In de 73e minuut bracht Michael Thijs opnieuw Jordy van den Eijnden in de ploeg, die met zijn snelheid voor het nodige gevaar zorgde. In de 79e minuut werd hij op snelheid gelanceerd, hij omspeelde de keeper, maar zag zijn inzet nog door een verdediger op de doellijn gekeerd. In de slotfase drong de thuisclub nog aan, maar de ELI-defensie kon steeds tijdig het dreigende gevaar keren en de 0-1 vasthouden.

Door deze overwinning klimt ELI naar de niet verwachte gedeelde 3e plek op de ranglijst. Zondag staat de thuiswedstrijd tegen RKPVV uit Helmond op het programma.

Opstelling ELI: Beau Bastiaans, Bart Verkuijlen, Frank van Berlo, Bas Hollanders, Mart Bekkers, Joost van der Tol (Jordy van den Eijnden), Niels den Bol, Stijn Donkers (Harm Hazenveld), Willem Slegers, Geert Minten (Joris Ganzewinkel) en Roel Donkers.