Afbeelding

´t Boekels Kwartierke in Ons Tejater

Algemeen Algemeen

Lieshout - Ons Tejater heeft weer een ouderwetse avond met Brabantse muziek op haar programma. U bent uitgenodigd om weer even terug te dromen naar vroeger tijden in dialect en nostalgie. Dat kan niemand beter verzorgen voor u dan 't Boekels Kwartierke. 't Boekels Kwartierke komt voort uit het jongerenkoor Boekel. Het begon allemaal in 1979 toen tijdens een koffieconcert een Brabants kwartierke werd ingelast. Dat viel in de smaak.

Vandaag de dag is ´t Boekels Kwartierke een begrip in de hele provincie Noord Brabant en daarbuiten. Overal waar ze komen is het feest. ´t Boekels Kwartierke maakt een lekker stukske muziek met een humoristische kijk op de samenleving van vandaag en gisteren. Inmiddels heeft ´t Boekels Kwartierke een behoorlijk repertoire met zelfgeschreven teksten in het dialect gezongen en grotendeels ook met eigen geschreven melodieën. De geschetste tafereeltjes zijn goed herkenbaar en bestemd voor iedereen die van Brabantse gezelligheid houdt.

Al vele jaren bestaat 't Boekels Kwartierke uit vijf leden: André Tielemans zingt en speelt gitaar, Jan van den Elzen zingt en speelt gitaar en diverse ritme-instrumenten, Mieke de Rijck-van Rooij zingt en speelt dwarsfluit en diverse ritme-instrumenten, Rianne Rooijakkers-van Rooij zingt en speelt basaccordeon en Thea Verbruggen zingt en speelt accordeon.

U gaat genieten. Zaterdag 10 november in het Dorpshuis in Lieshout. De entree is €7,50 en natuurlijk is de eerste consumptie voor Ons Tejater. Reserveren kan op www.vierbinden.nl/onstejater. U kunt ook kaartjes tegen contante betaling ophalen in het Dorpshuis in Lieshout.