De MooiLaarbeekTeenz. Achterste rij, vlnr: Kiki van Rooij, Stijn Geene, Alexander Brutsaert, Rutger van Lieshout en Marie-Christine van Lieshout (begeleidster). Voorste rij, vlnr: Nina Sneijers, Liz Visseren, Meike Daniëls, Amé Groenen en Marlou van den Heuvel. Niet op de foto: Bram Janssen
De MooiLaarbeekTeenz. Achterste rij, vlnr: Kiki van Rooij, Stijn Geene, Alexander Brutsaert, Rutger van Lieshout en Marie-Christine van Lieshout (begeleidster). Voorste rij, vlnr: Nina Sneijers, Liz Visseren, Meike Daniëls, Amé Groenen en Marlou van den Heuvel. Niet op de foto: Bram Janssen Foto: Mark Barten
FOTO'S

Vernieuwde tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant stelt zich voor

Algemeen Jongeren

Laarbeek - U heeft vast wel eens een artikel van ze gelezen in DeMooiLaarbeekKrant of de MooiLaarbeekTeenz aan het werk gezien in Laarbeek. Ruim 2,5 jaar geleden werd een tienerredactie opgestart door de krant. Uit ieder dorp één afgevaardigde. Deze club enthousiaste tieners wordt nu uitgebreid naar een tiental opgroeiende pubers, die staan te trappelen om teksten te schrijven, foto's te maken en video's te monteren voor de on- en offline media van DeMooiLaarbeekKrant! Onder de bezielde leiding van docent én redacteur Marie-Christine van Lieshout, slaan ze hun vleugels uit in medialand.

Nina Sneijers
Ik ben Nina Sneijers, net zestien geworden en inmiddels begonnen aan mijn vijfde jaar vwo op het Dr. Knippenbergcollege. Daarnaast schrijf ik al ongeveer tweeënhalf jaar voor DeMooiLaarbeekKrant. Dat is nog steeds superleuk om te doen. Als ik klaar ben met school wil ik waarschijnlijk de journalistiek in. Dankzij DeMooiLaarbeekKrant heb ik al veel over dit vakgebied geleerd en hopelijk komt er nog kennis bij.. Naast schrijven heb ik nog meer hobby's. Daar zal ik maar niet over beginnen, want daarmee kan de hele pagina gevuld worden.

Alexander Brutsaert
Hoi, mijn naam is Alexander Brutsaert, ik ben zeventien jaar en zit in mijn eindexamenjaar van de havo op het Eckartcollege in Eindhoven. Toen ik begon bij de MooiLaarbeekTeenz was ik veertien en onervaren. Ik heb in de afgelopen twee jaar een hoop geleerd, zowel als het schrijven van artikelen als op pad te gaan en te interviewen. Het is erg leuk en zeer leerzaam. Daarom wil ik volgend jaar graag journalistiek gaan studeren in Tilburg. En ook dan wil ik actief blijven voor deze mooie krant.

Marlou van den Heuvel
Hallo allemaal, ik ben Marlou van den Heuvel en ik ben geboren op 26 mei 2004. Ik woon in Mariahout op de Brem 1. Ik heb mezelf opgegeven voor de MooiLaarbeekTeenz, omdat ik graag schrijf en omdat ik denk dat ik de krant origineler en vlotter kan maken zodat jongeren van mijn leeftijd de krant ook leuk vinden om te lezen. De krant is voor alle Laarbeekers, jong en oud, en daar wil ik graag aan meehelpen.

Stijn Geene
Inmiddels is het bijna tweeënhalf jaar geleden dat mijn avontuur begon. Op een avond werden mijn ouders opgebeld met de vraag of ik wilde gaan schrijven voor de MooiLaarbeekTeenz. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Tweeënhalf jaar later schrijf ik nog steeds met heel veel plezier. Voorlopig ben ik ook nog niet van plan om te stoppen. Ik wil nog vele interviews houden en nieuwe mensen ontmoeten. Het is echt mijn nieuwe hobby geworden.

Liz Visseren
Hoi mijn naam is Liz, ik ben veertien jaar en woon in Aarle-Rixtel. Ik zit op het Commanderij college in Gemert. Mijn hobby is fotografie. Helaas heb ik epilepsie en hierdoor kan ik geen intensieve en lichamelijke sporten doen zoals leeftijdsgenoten dat kunnen. Maar voor de tienerredactie werken is geen enkel probleem. Daarom heb ik gekozen voor de tienerredactie van DeMooiLaarbeekKrant. Niet alleen daarom hoor, maar ook omdat ik het heel leuk vind om foto's en video's te maken en om meer over het vak journalistiek te leren.

Kiki van Rooij
Hoi, ik ben Kiki, twaalf jaar oud en ik woon in Beek en Donk. Sinds dit schooljaar zit ik op het Commanderij College. Vorig jaar zat ik in de redactie van de schoolkrant en dat vond ik erg leuk. Daarom heb ik me aangemeld bij de jeugdredactie van DeMooiLaarbeekKrant en daar heb ik heel veel zin in. Ik houd erg van sport en doe zelf aan handbal en dansen. Tot het volgende stukje van mij.

Rutger van Lieshout
Hallo, mijn naam is Rutger, veertien jaar oud en schrijven is niet zo mijn ding, maar voor sociale media kun je mij overal voor inzetten. Ik ga hopelijk in de komende jaren heel veel video's en foto's maken en bewerken voor de MooiLaarbeekTeenz. Mijn hobby's zijn; radio maken op Omroep Helmond, Rutgers Rawazzi, vrijdagmiddag tussen 17:00 en 18:00 uur, video's editen en piano spelen. Voor radio maken kun je mij serieus 's nachts wakker maken. Had ik al gezegd dat ik een beetje van de hak op de tak ben? Groetjes.

Amé Groenen
Hallo, ik wil me graag voorstellen. Ik ben Amé Groenen, veertien jaar en zit op het Carolus Borromeus College en ik woon in Aarle-Rixtel. Aarle-Rixtel ligt in de gezelligste gemeente van Nederland: Laarbeek. Mijn hobby's zijn dansen, muziek luisteren en leuke activiteiten doen met vrienden. De Teenz redactie spreekt me aan omdat ik veel bezig ben met sociale media en geïnteresseerd ben in met maken van foto's en video's. Schrijven en bezig zijn met media zijn het allerleukste om te doen. Ik wil er later mijn beroep van maken. Ik kijk uit naar een mooie, leerzame tijd bij MooiLaarbeekTeenz.

Meike Daniëls
Ik ben Meike Daniëls, ik ben vijftien jaar en kom uit Mariahout. Ik schrijf al ongeveer tweeënhalf jaar voor DeMooiLaarbeekKrant in de tienerredactie en dat is heel erg leuk om te doen. Het is super gaaf dat ik toen de kans heb gekregen om voor de krant te gaan schrijven. Door de tienerredactie heb ik al veel nieuwe dingen geleerd, ook veel dingen over Laarbeek, die ik hiervoor nog niet wist. Ik hoop nog lang voor DeMooiLaarbeekKrant te mogen schrijven en veel nieuwe dingen in Laarbeek te ontdekken.

Bram Janssen
Hallo, mijn naam is Bram Janssen en ik ben een van de nieuwe teenz van DeMooiLaarbeekKrant. Ik kom uit Lieshout en ik ben dertien jaar oud. Mijn hobby's zijn voetballen bij R.K.V.V. ELI en drummen bij harmonie Sint Caecilia. De redenen waarom ik voor DeMooiLaarbeekKrant ga schrijven is omdat ik een extra les Nederlands wel kan gebruiken en ik geïnteresseerd ben in het sociale media gedeelte dat hierbij komt kijken. Ik hoop goede artikelen te kunnen schrijven en ga hier ook zeker mijn best voor doen.

Kiki van Rooij
Amé Groenen
Marlou van den Heuvel
Liz Visseren
Bram Janssen
Alexander Brutsaert
Rutger van Lieshout
Nina Sneijers
Stijn Geene
Meike Daniëls
Afbeelding