De bal wordt op de lat gekeken door Sparta'25 keeper Kamiel Pennings

Sparta'25 kan thuis toch winnen

Beek en Donk - Na twee gelijke spelen op het eigen veld tegen D.B.S. (0-0) en Hapert (1-1) wist Sparta'25 afgelopen zondag de eerste thuiszege van het seizoen te boeken. Sparta'25 was met 2-1 te sterk voor Dommelen.

De eerste helft was van beide partijen niet best. Het was een rommelige eerst 45 minuten met heel veel balverlies. Laat staan mooie en uitgespeelde aanvallen. Dommelen was vooral gekomen om te verdedigen. Sparta moest het doen zonder de sterkhouders Rolan van Melis, René Brouwers, Elco van Schijndel en Robbert van Lankveld. Misschien dat daardoor de rust wel ontbrak.

Ondanks het spel kreeg Sparta'25 toch een aantal kansen. Het waren Jeremy Raaijmakers en Jaccy van den Enden die hadden kunnen scoren. Maar zij kregen de handen van het publiek niet op elkaar. Geheel tegen de verhouding in was het echter Dommelen dat op voorsprong kwam. In de 29ste minuut kreeg Dommelen een vrije trap ter hoogte van de middenlijn. Een lange bal bereikte de enige aanvaller van Dommelen die na slecht verdedigen randje zestien kon binnenkoppen; 0-1.

Twee minuten na de 0-1 had Sparta'25 misschien wel een strafschop moeten krijgen nadat de gevaarlijke Jeremy Raaijmakers binnen de zestien werd gevloerd. De scheidsrechter beoordeelde de situatie echter anders. Gelukkig werd het twee minuten voor rust dan toch 1-1. Rick van Heijnsbergen drong het strafschopgebied binnen maar zijn schot werd echter half geblokt door een verdediger en leek een prooi te gaan worden voor de goalie. Aanvaller Denzel Hajema maakte het de keeper echter lastig, waardoor hij de bal los liet. Jaccy van den Enden was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten.

De tweede helft gaf gelukkig voor de aanwezige toeschouwers een ander beeld. De inzet was enorm en Sparta'25 liet Dommelen niet van eigen helft afkomen. Het team van coach Patrick Methorst creëerde kans op kans en verdiende ook een doelpunt. In de 53e minuut kwam een kort genomen corner bij Jaccy van den Enden terecht. Hij leverde een afgemeten voorzet af bij Philippe Cleutjens die de bal hard binnen wist te koppen: 2-1. Sparta'25 ging vervolgens ook op zoek naar het derde doelpunt. Jaccy van den Enden, Jeremy Raaijmakers en Bob Klaassen miste nog een paar goede kansen. Een klein kwartier voor tijd kwam Sparta'25 nog heel goed weg. Een vrije trap van Dommelen belandde op de lat. Het was ook de enige en laatste kans van deze ploeg in de tweede helft.

Sparta is nu opgeklommen naar plek 4 op de ranglijst. Volgende week is de uitwedstrijd naar Unitas'59. Hopelijk wordt de winnende reeks uitwedstrijden voortgezet.