Afbeelding

Ook bloembakken in Dorpsstraat Aarle-Rixtel?

Algemeen Verkeer

Aarle-Rixtel - De Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel, onder­deel van het Dorpsplatform Aarle-Rixtel, heeft op woensdag 7 november een overleg met de gemeente. Op de agenda staat o.a. het punt 'Bloemenbakken voor de Dorpsstraat?'. De bijeenkomst is in De Dreef en begint om 20.00 uur.

Eigenlijk komt in ieder overleg van de Werkgroep Verkeer de Dorpsstraat ter sprake. En elke keer wordt te hard rijden en ongeoorloofd doorgaand verkeer genoemd. De Werkgroep Verkeer heeft al een paar keer actie gevoerd. Wordt het nu niet tijd dat de gemeente het initiatief neemt: door het plaatsen van bloembakken zoals in de Kapelstraat in Beek en Donk.

Naast bloembakken staan voor de bijeenkomst van 7 november snelheidsdisplay, bereikbaarheidsagenda en de 30-km actie op de agenda. Verder wordt zoals altijd het actieschema (de lijst met openstaande punten) met de gemeente doorgenomen. Ze bekijken hoe de knelpunten kunnen worden aangepakt. Daarbij komt tevens de rol van inwoners ter sprake. Want verkeersveiligheid en leefbaarheid zijn zaken waar ook de inwoners aan moeten werken.

De gemeente geeft bij monde van wethouder Ria van der Zanden en beleidsambtenaar Frans Vlemmix op de diverse punten nadere toelichting. Ook buurtagent Roel Timmermans is uitgenodigd.

Wilt u weten welke punten er op de lijst staan vraag dan via info@dorpsplatform.nl het verslag van het vorige overleg aan. Naar dit email-adres kunt u ook nieuwe punten over verkeers­situaties sturen. En als u interesse heeft om mee te praten over dit soort zaken laat dan van u horen of kom naar de bijeenkomst van de Werkgroep Verkeer Aarle-Rixtel.