Afbeelding

Drukke novembermaand voor KBO Beek en Donk

Algemeen Senioren

Beek en Donk - In november heeft KBO Beek en Donk verschillende activiteiten op het programma staan. In dit artikel leest u er meer over.

Allerzielen
In de Michaëlkerk worden tijdens de Allerzielenviering op vrijdag 2 november om 19.00 uur, alle overleden leden van KBO Beek en Donk herdacht. Graag nodigt de KBO u uit voor deze viering.

Filmcyclus
Dinsdagmiddag 6 november wordt de derde film vertoond in het Dorpshuis in Lieshout. Thema van de filmcyclus is Duivelse dilemma's. Titel van de film is 'Bram Fischer'. Dinsdagmiddag 27 november is de vierde film. Titel van de film is 'A Separation'. Inleiding, voor en nabespreking door Philip Verdult. De filmcyclus is een activiteit van de vier Laarbeekse KBO afdelingen. Aanvang 13.30 uur. Entree €7,00.

2e Kunstlezing in Ontmoetingscentrum
Na een uitermate boeiende 1e kunstlezing met als titel 'Zwelgen in Schoonheid' door Dhr. Ger Jacobs, volgt op donderdagmiddag 15 november een 2e kunstlezing over Het Mauritshuis. De lezing wordt aangevuld met prachtige dia's in een zaal met nieuwe verduistering, zodat alles scherp overkomt.

Tijd: Donderdag 15 november om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum. Kosten inclusief koffie/thee: voor KBO leden €6,50. Niet leden €7,50. Te betalen bij binnenkomst.

Het Mauritshuis
Een schatkamer met een parel en een koeienvlaai. De Nederlands Mona Lisa, zo wordt Vermeers schilderij van het meisje met de parel dikwijls genoemd. Het is ongetwijfeld het absolute hoogtepunt van de bijzondere collectie schilderijen uit Museum het Mauritshuis in den Haag.

Het staat als een deftig 17e eeuws stadspaleis naast het torentje van de minister-president in het politieke hart van Nederland. Op de met zijden bespannen wanden in sfeervolle kamers met fonkelende kroonluchters en monumentale plafondbeschilderingen hangen meesterwerken zoals de anatomische les van Rembrandt, Het Puttertje van Carel Fabritius, De Stier van Paulus Potter en nog veel meer sieraden van de 17e eeuwse schilderkunst.De stijlvolle woning die Johan Maurits van Nassau-Siegen tijdens zijn verblijf in Brazilië in den Haag liet bouwen is een museum als een vertrouwde huiskamer met een collectie van wereldfaam. Museum Het Mauritshuis is een ideaal museum dat beschikt over een topcollectie, een volledig verantwoorde museologisch behuizing met een heerlijke harmonie tussen gebouw en collectie. Het is als een koninklijke schatkamer met een parel en een koeienvlaai. Bij de parel staat iedereen stil, de koeienvlaai ligt er wat verloren bij.

Inloopochtend
Maandag 12 en 26 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Ontmoetingscentrum. Voor ontmoeting, gezellig praatje, ideeën, vragen op sociaal gebied, maar ook digitale hulp voor uw mobiele telefoon, I-pad of PC. Deskundigen helpen u weer een stapje verder in de wirwar van mogelijkheden. U bent van harte welkom. De koffie staat klaar.

Verdere activiteiten kunt u vinden in het informatieblad 'Het Bedonkske'. Ook lid worden van seniorenvereniging KBO Beek en Donk? Mail naar: Secr.kbobd@gmail.com.