Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 5461b1
Foto:
Evenementen

Cabaretpoel in Ons Tejater

Lieshout - De formule is ondertussen bekend in Ons Tejater. Vier nieuwe cabarettalenten brengen elk gedurende twintig minuten het beste uit hun programma en hopen daarmee de wereld van cabaret te veroveren. Een bezoeker vertelde, dat dit een ideale programmering is: als er een bij is die niet leuk is, heb je altijd nog anderen die je wel aan kunnen spreken.

Dat gold voor deze avond ook. Voor de pauze traden Chris Verlaan en Thjum Arts op. Ze deden zeker erg hun best, maar het kwam lang niet allemaal over op het publiek. Het was niet dolkomisch, soms vreemd en af en toe onduidelijk wat ze brachten. Misschien werd er teveel denkwerk verwacht van het publiek of was hun gevoel voor humor gewoon te hoog gegrepen: het kwam niet over.

Maar na de pauze werd het spectaculair. Bij Remy Evers, met gitaar, luit en piano ging het publiek uit zijn dak. Wat een droge, dolkomische humor. Wat een goede teksten. Wat leuk! Een nieuwe Hans Dorrestein is opgestaan. Met zijn Turkse Luit ('je hoeft deze niet te stemmen, dat heeft toch geen zin') bezong hij de vreemdeling en daarmee zichzelf. Prachtig. Met de 'ode' aan Freek Vonk was hij subliem. Verbaasd wat er allemaal op vonk rijmt! Een prachtig optreden, dat de argwaan van voor de pauze helemaal wegnam.

Als laatste was het duo Bonusmateriaal aan de beurt. Heel anders dan Remy brachten Roy Hoogervorst en Anna Charnock hilarische en herkenbare muizenissen uit het dagelijks leven voor het voetlicht. Inderdaad herkenbaar, komisch en vol overgave gebracht. Een mooi sluitstuk van de avond.

De cabaretpoel heeft zijn formule bewezen: al met al toch een heel geslaagde avond, ondanks dat het voor de pauze wat minder was. Het publiek werd gevraagd na afloop punten te geven aan de vier optredens. Duidelijk kwam Remy met de hoogste score uit de bus. Terecht.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>