De Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck wenst iedereen in Laarbeek alvast een mooie aanloop toe naar het nieuwe carnavalsseizoen 2018 - 2019. Alaaaaf!
De Prinsengarde van de Teugelders van Ganzendonck wenst iedereen in Laarbeek alvast een mooie aanloop toe naar het nieuwe carnavalsseizoen 2018 - 2019. Alaaaaf!

Prinsengarde van Ganzendonck bijeen in najaarsvergadering

Algemeen Carnaval

Beek en Donk – Het was weer zover zondag 28 oktober. De voormalige 'Luuken' en de huidige, bijna aftredende prins van Ganzendonck, Luuk XLVI, kwamen samen in De Tapperij voor de najaarsvergadering. Deze stond weer bol van door jaren heen opgebouwde rituelen en gebruiken, aangevuld met nieuwe. Het steeds roulerende bestuur van deze hoffelijke club zorgt elke keer voor verrassende nieuwe elementen.

Zo heeft de laatste jaren de hippe digitalisering ook binnen de garde zijn intrede gedaan en heeft de Gardofoon, een soort skippystok met toeters en bellen, een vaste plek gekregen bij het zingen van het Lijflied van de Prinsengarde: "Onze Luuk, onze Luuk, ja die git tur vur, as unnen rasechten Teugelder". Ook in deze najaarsvergadering werd door de bijna aftredende prins Luuk XLVI zijn stageverslag gepresenteerd. Dit omvatte de stage die hij de afgelopen maanden heeft gelopen bij de Prinsengarde, tijdens de zomer BBQ van de Prinsengarde en Prinsjesdag. Via een Kahoot Quiz kwamen beelden voorbij van de leden van de Prinsengarde die leidde tot de nodig hilariteit. De Schrobbelèrs en het gerstenat vloeiden goed.

De vergadering is ook steeds een gelegenheid voor de jaarlijkse statiefoto. Dit jaar redelijk voltallig. Heel vaak komt de vraag: "Wie zijn nou al die voormalig Luuken van Ganzendonck"? Speciaal voor DeMooiLaarbeekKrant deze keer op een rijtje gezet met bijbehorend romeins cijfer, inclusief 'vertaling'.