Afbeelding

Enerverende schaakavond bij DOT

Sportnieuws Sport

Beek en Donk - Bij Schaakvereniging DOT is dinsdag weer voor de interne competitie gespeeld. Op alle borden is enerverend aan partijen begonnen.

Na een klein uurtje besloten Thijs en Aloys dat ze vandaag allebei lief zijn voor elkaar en besloten tot een remise. Een klein uurtje later kwam Maurice er na een zwaar en lang denkproces achter dat je niet overal aan kunt denken en gaf zijn punt aan Chris.

Weer een uurtje later eindigden de twee andere partijen nagenoeg tegelijkertijd. De partij tussen Piet en André was een partij met ballen. Eerst André - en daarna Piet - waren zo diep in het spel verzonken dat ze beiden een issue met een bitterbal hadden. André liet onvoorzien een gedeelte van zijn hete bitterbal in zijn notitieboekje vallen. Doordat Piet door zijn denken bijna in trance was ontging hem het hele 'hete bitterbal' debacle van zijn tegenstander. Echter luttele seconden later stopte Piet 'op de automatische piloot' zijn bitterbal in zijn mond wat resulteerde in een spontaan terugkeren op deze wereld met een welgemeende binnensmondse krachtterm. Dit bracht hem echter niet van zijn à propos en hierdoor blijft Piet nog steeds netjes zonder verliespunten.

Jan en Johnny sloten de avond af. Hun partij eindigde in een terechte remise. Beiden speelden namelijk volgens het 'over-het-hoofd-zien' principe. Ze misten stuk-verlies, positie-verlies en mat-in-twee combinaties, dus uiteindelijk hebben ze de winst over het hoofd gezien.

De uitslagen van de afgelopen speelronde zijn Thijs - Aloys ½ - ½, Piet - André 1 - 0, Jan - Johnny ½ - ½ en Maurice - Chris 0 - 1.

Op dinsdag 6 november is er geen competitie maar wordt de 3e voorronde om de beker gespeeld. Na deze ronde zullen de eerst plaatsingen voor de kwartfinale bekend zijn. Op 4 december wordt de laatste voorronde voor de beker gespeeld.

Uitslag schaakpuzzel
De uitslag van de schaakpuzzel in DeMooiLaarbeekKrant van week 43: Zwart start met 1. .., Txe3. Het maakt niet uit welke logische zet wit hierna kiest, zwart antwoordt met 2. .., Ld4. 2. Dxe3, Ld4 en 2. Kxe3, Ld4+ resulteren beide in dame verlies. Als wit Df4, Dc3 of Db1 speelt kan zwart met overwicht en veelal gedwongen zetten de winst naar zich toe trekken.

Oproep aan Beek en Donkse bedrijven
Het schaken zit in Beek en Donk in de lift. Hierdoor is Schaakvereniging DOT op zoek naar nieuwe sponsoren voor de aanschaf van materiaal. Naast sponsoren voor nieuw materiaal is DOT ook op zoek naar een nieuwe shirtsponsor.

Alle geïnteresseerden kunnen zich melden via email adres info@dotschaak.nl.