Afbeelding

Opnieuw vernieling bloembakken Kapelstraat Beek en Donk

Algemeen Verkeer

Beek en Donk - In de Kapelstraat in Beek en Donk werden op 17 oktober, na een succesvolle 30 km actie met de bewoners, i.s.m de Dorpsraad en de gemeente Laarbeek, als afsluiting van het project, 2 bloembakken geplaatst. Dit als remmende factor voor het verkeer.

Helaas werden in het daaropvolgende weekend de bakken in de nachtelijke uren omgegooid. De gemeente heeft ze toen met keien en betonblokken verzwaard en weer teruggeplaatst.

Blijkbaar is dat niet voldoende geweest want in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 november werd rond middernacht een van de bakken opnieuw omgegooid. Met vereende krachten hebben enkele buurtbewoners de bloembak weer teruggeplaatst en alle planten weer teruggezet. Tussen 02.00 en 02.30 uur is de bak echter opnieuw omgegooid.

De Dorpsraad van Beek en Donk vraagt zich af of er mensen zijn die er een probleem mee hebben dat ze aandacht besteden aan de veiligheid van de bewoners van de Kapelstraat en met name de veiligheid van de kinderen daar. Of moeten zij denken aan pure baldadigheid?

Mochten er mensen zijn die getuige zijn geweest van deze acties, dan kunnen zij contact opnemen met de politie of met de Dorpsraad. Alle betrokkenen, met name de bewoners van de Kapelstraat, zouden u daar eg erkentelijk voor zijn.