Leonie Verspaget tijdens de Duvelscross
Leonie Verspaget tijdens de Duvelscross Foto: Rianne van Eerd

Verrassende winnaars bij Duvelscross in Lieshout

Lieshout - In Lieshout werd zondag 4 november de Duvelscross gelopen. Het aantal deelnemers van 53 was precies gelijk aan dat van vorig jaar. Met de concurrentie van de Valkenloop en de Krollenloop is het erg druk op de hardloopkalender. Wel waren er vele nieuwe gezichten op de Duvelscross.

Na 3 jaar op rij de Duvelscross te hebben gewonnen moest Anne Smeets, lid van de organiserende vereniging, de eer dit jaar aan Melissa Bevers uit Elsendorp laten. Bevers legde de zware 8 kilometer af in een snelle tijd van 37:13. Anne Smeets wist wel beslag te leggen op de 2e plaats in 39:28 voor Anneloes Govers uit Son en Breugel die 3e werd in 40:42. Verder behaalde de RCL-ers mooie ereplaatsen met een 5e plaats voor Hanneke Lukassen in 47:05 en een 6e plaats voor Ingeborg Penninx in 49:05. Op de laatste plaats eindigde Leonie Verspaget uit Helmond, die eigenlijk na 3 ronden uit wilde stappen maar op karakter toch de 4 ronden vol maakte, zij behaalde een overwinning op zichzelf. Zo kun je ook een overwinning behalen als je laatste wordt.

Bij de heren was er ook al een verrassende winnaar in de persoon van Robin Spijkerboer uit Best. Na een spannende wedstrijd wist Spijkerboer in de laatste ronde afstand te nemen van Raymond van Hall uit Doesburg en finishte in 31:23, van Hall in 31:48. De 3e plaats was voor Perry van Vught uit Best in 33:03. Snelste RCL-er was Herman Segers met een 10e plaats in 37:31, gevold door Evert Brouwers in 38:44. Marc Janssen werd 12e in 40 minuten precies. Webmaster Han Severt eindigde op de 13e plaats in 41:14 voor de sterk lopende Marcel van Aspert in 42:01. Hoofdtrainer bij RCL Guus Bruijstens finishte op de 19e plaats in 43:58, gevolgd door Harold van Vliet in 44:06 en Marco van de Pas in 44:51. Mies van Berlo, die onderweg wat filmpjes maakte, eindigde op laatste plaats in 51:06.

Kim van Aspert finishte als eerste op de 6 kilometer in 35:49. Bryan Sterken was dit bij de heren in 27:33. Marcel van Eck werd hier 3e in 34:46. Op de 4 kilometer ging de overwinning naar K-D Kooij ui Eersel in 18:47. 2e werd Karin Streeder in 23:29 en 3e Gerry Posthouwer in 23:41. Ereplaatsen waren er voor Dieuwke Kommerij in 27:14 en Marianne Ramakers in 27:41. Bij de heren ging de overwinning naar Rob Mestrom op deze afstand in 18:31. Op de 2 kilometer was de winnares pas 10 jaar. Ilke Biemans was hier de snelste in 11:28, gevolgd door haar moeder Maike van Veggel in 11:30 en Mireille de Ridder in 15:18. Ingmar Penninx liep als enige de 2 kilometer bij de heren en finishte in 10:17.