Archieffoto van de vergadering
Archieffoto van de vergadering Foto: Marcel van de Kerkhof (B&D)

Teugelders van Ganzendonck aan de slag met tips

Algemeen Carnaval

Beek en Donk - Het bestuur van Stichting Teugelders van Ganzendonck heeft op dinsdagavond 9 oktober een emmertje vol gele post-it notes met raad en advies gekregen. Zoals beloofd koppelt het bestuur de opbrengsten van die vergadering terug naar de Ganzendonckse bevolking. Een volledig verslag van de vergadering is terug te vinden op www.teugelders.nl.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd met veel plezier 'de geeltjes' doorgenomen. "Er zijn een aantal geeltjes met mooie spreuken, die nemen wij zeker mee", vertelt een woordvoerder van het bestuur. Wat het bestuur daarnaast opviel is dat de organisatie van de carnavalsavonden veelal aansluit bij de geeltjes die daarover geschreven zijn. Ook de optocht was onderwerp van de adviezen. "Deze lijst was het langst!" zegt het bestuur. Een vaak voorkomende opmerking was het prijzengeld van de optocht. Dit prijzengeld zou verhoogd moeten worden. Tijdens de bijeenkomst op 9 oktober is al onderzocht of er animo is voor een speciale sponsorprijs. Als voorbeeld werd toen 'de Dave van de Burgt prijs' gegeven. Een overgrote meerderheid zag hier zeker kansen. "Dat wij op de geeltjes lezen dat er vraag is naar hogere prijzengelden biedt natuurlijk kansen. Hogere prijzengelden leiden wellicht tot meer aanmeldingen en dus tot een nóg mooiere optocht! Daarnaast hebben de groepen en wagens dan voor het volgende jaar weer meer geld te besteden en dus leiden de hogere geldprijzen ook weer tot mooiere wagens en aankleding van de groepen" aldus de woordvoerder. Het bestuur is van mening dat dit uiteindelijk de optocht alleen maar ten goede komt. Om de hogere prijzengelden mogelijk te maken zijn de Teugelders afhankelijk van sponsoren. Een kleine week geleden is er een nieuwe commissie in het leven geroepen, de sponsorcommissie. Deze commissie maakt zich hard voor hoge sponsorbijdragen. Niet alleen voor de optocht, maar ook voor andere tips die het bestuur heeft gekregen.

Zo is ook vaak opgeschreven dat men graag één carnavalslocatie zou willen, bijvoorbeeld op het Heuvelplein. Dit brengt natuurlijk ook kosten met zich mee die de horeca en de stichting niet alleen kunnen dragen. Dat neemt niet weg dat het bestuur komend seizoen met sommige tips toch al iets gaat doen. "Op dit moment is er nog niets over naar buiten te brengen, maar we maken er een mooie cliffhanger van. Houd de social media en onze website goed in de gaten. Er zal meer informatie volgen en wellicht sneller dan u denkt!" aldus de woordvoerder van de Teugelders.