Thijs van Uden passeert vastberaden zijn tegenstander
Thijs van Uden passeert vastberaden zijn tegenstander Foto: Marcel van de Kerkhof (A-R)

Belangrijke overwinning voor ASV'33

Aarle-Rixtel - ASV'33 mocht afgelopen zondag voor de derde keer dit seizoen drie punten bijschrijven. Het was lang wachten maar vlak voor tijd wist de thuisploeg toch het net te vinden.

ASV'33 kwam fel uit de startblokken en kreeg al na drie minuten spelen de eerste kans. Thomas Fritsen schoot op de keeper en in de rebound over. In de 40e minuut was het middenvelder Peer van de Kerkhof die met een afstandsschot op doel schoot. Door een knappe redding van de Keeper van Olympia Boys bleef de score op 0-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het weer ASV'33 met de eerste kans. Thomas Fritsen probeerde met een lobje de doelman van de uitploeg te verschalken, maar de bal belandde op het dak van het doel. De eerste serieuze mogelijkheid voor Olympia boys kwam pas na een uur spelen. Een snelle uitbraak over rechts stuitte op doelman Martijn Verbakel. In de 64e minuut speelde Thijs van Uden Pim Dubois vrij voor de keeper maar zijn inzet werd tot een corner verwerkt. Ook vijf minuten later had ASV'33 het geluk niet aan zijn zijde. Na een counter over rechts schoot Thijs van Uden voorlangs. Even leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, maar in de 84e minuut kopte Thijs van Uden uit een voorzet van Thomas Fritsen de verlossende 1-0 binnen.

Volgende week speelt ASV'33 geen wedstrijd. De weel daarna speelt het de uitwedstrijd tegen BAVOS uit Bakel.

Opstelling ASV'33: Martijn Verbakel, Robbert Mol, Bart Vermeulen, Pim van den Tillaart, Erwin van Dijk, Peer van de Kerkhof, Nik de Fockert, Teun de Koning (61e Teun van Asten), Pim Dubois, Thijs van Uden, Thomas Fritsen (87e Thimo van der Steen).