Eerste nederlaag voor Sparta'25

Beek en Donk - Sparta'25 is zondag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In Eindhoven werd van Unitas'59 met 3-1 verloren. Op basis van de tweede helft een terechte nederlaag.

Eind augustus speelden Sparta'25 en Unitas'59 nog een oefenwedstrijd tegen elkaar en toen was Sparta'25 een maatje te groot voor Unitas'59 (4-1). De uitslag was nu helaas niet goed voor Sparta'25.

De eerste tien minuten waren goed en was het Sparta'25 dat op zoek ging naar een vroeg doelpunt. Verdediger Ron Brouwers had na zes minuten raak moeten koppen en raak kunnen schieten uit een corner van Jaccy van den Enden. Rene Brouwers, Michiel Koot (afstandsschot) en Jaccy van den Enden kregen ook nog kansen op een vroege openingstreffer. Na een storm van 15 minuten ging de wedstrijd steeds meer gelijk op. Vooral omdat Sparta'25 slordiger werd. Maar de beste kansen bleven voor Sparta. Elco van Schijndel had ook een paar goede kansen na voorbereidend werk van Jeremy Raaijmakers. Maar ook hij wist het net niet te vinden.

In de tweede trapte Unitas'59 uit een heel ander vaatje, was gretiger en feller in de. Daarbij ging er steeds meer dreiging uit van de aanvallers van Unitas'59. Maar het waren vooral afstandsschoten die gevaarlijk waren. Sparta'25 moest alle zeilen bijzetten. Op het moment dat je het gevoel kreeg dat het wel eens verkeerd zou gaan aflopen scoorde Jeremy Raaijmakers. Na een prachtige pass van de ingevallen Robbert van Lankveld was Jeremy die eerder bij de bal was dan de doelman en die raak wist te koppen. Een 0-1 voorsprong en dat met nog twintig minuten op de klok. Maar helaas, binnen drie minuten was de stand alweer 1-1. Rond de 80ste minuut reageerde Jeremy Raaijmakers goed op een lange bal, was ook eerder bij de bal dan de wild uitkomende doelman die Jeremy vervolgens torpedeerde. De scheidsrechter hield het echter bij een gele kaart (had rood moeten zijn) en gaf een vrije trap. De keeper pakte deze vervolgens op wonderbaarlijke wijze uit het doel.

De spanning was groot. Helaas scoorde Unitas in de 86e minuut uit een vrije trap. Sparta'25 probeerde het vervolgens nog wel in de laatste minuten maar moest ook toezien hoe de 3-1 viel in de 90ste minuut.

Sparta'25 is op de ranglijst afgezakt van de vierde naar de zesde plaats en heeft momenteel al tien punten achterstand op koploper S.B.C. Sparta'25 heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Komende zondag speelt Sparta'25 uit tegen Budel.