Afbeelding

Voorbespreking PNL

Politiek nieuws Politiek

Laarbeek – Partij Nieuw Laarbeek houdt maandag 12 november haar voorbespreking. Op deze voorbespreking komen de punten aan de orde zoals die op de agenda staan van de commissies Sociaal Domein. Ruimtelijk Domein en Algemene Zaken. De volledige agenda, met alle stukken, kunt u vinden op de website van de gemeente.

Antoon Verhoeven komt namens het IVN wat vertellen over het belangrijke onderwerp 'biodiversiteit'. Wordt zeker interessant.

Daarna de onderwerpen uit de commissies. Enkele belangrijke onderwerpen zijn o.a.: Bij commissie Sociaal Domein (13 november) Voorstel tot vaststelling van de Verordening Jeugdhulp Laarbeek 2019. Voorstel tot vaststelling van de Verordening Alleenrecht Collectieve Ziektekostenverzekering Laarbeek. Met deze regeling kunnen inwoners met een minimum inkomen goed verzekerd zijn tegen een betaalbare premie

De agenda van de commissie Ruimtelijk Domein (14 november) heeft op de agenda o.a.: Brief Zorg om het Dorp inzake fietspaden D'n Erpse Pad en Sonseweg. Hierover wordt ingesproken. Vaststellen gemeentelijk rioleringsplan 2019-2023. Hier is de zorgplicht van de gemeente geregeld over afvalwater, hemelwater en grondwater. Vaststelling bestemmingsplan Havenweg 15, Aarle-Rixtel. Afvalstoffenverordening 2018 ('circulaire economie') En wat vooral de woningbouw betreft: de stand van zaken.

In de commissie Algemene Zaken (15 november) komt aan o.a. aan de orde: Stimuleringslening Duurzame Warmte Nieuwbouw. Dit is een regeling voor het verstrekken van leningen voor duurzame warmtetoepassingen. Ook voor u zijn hiervoor mogelijkheden!

Integraal Veiligheidsplan Laarbeek 2019-2022. Hierin staat hoe de veiligheid voor u als inwoner vorm wordt gegeven. Belastingverordeningen 2019, Waaronder: Verordening onroerende-zaakbelastingen; afvalstoffenheffing; rioolheffing; reclamebelasting.

Bent u geïnteresseerd en wilt u mee praten, ook over andere onderwerpen, dan bent u van harte uitgenodigd. De koffie en thee staan klaar. De voorbespreking wordt gehouden in De Dreef in Aarle-Rixtel en begint om 20.00 uur.