Logo mooilaarbeek.nl
   | Fotonummer: 587750
Foto: Mark Barten
Algemeen

KRAGT Vastgoed koopt vervallen pand Van der Vrande

Beek en Donk – Op de hoek van de Monseigneur Verhagenstraat en de Bosscheweg staat al jarenlang het markante gebouw van Bouwmachines van der Vrande. Toen dit bedrijf ongeveer tien jaar geleden hun nieuwe pand aan de Bosscheweg betrok, bleef het oude verlaten achter. Het verwaarloosde pand is al jaren een 'doorn in het oog'.

Van verval naar visitekaartje
Afgelopen september las Erik van der Vrande het Eindhovens Dagblad. De voormalige blikvanger en showroom van hun bedrijf werd door deze krant genoemd als vervallen pand in de Peelregio. In die periode was hij net met Alex Hupkes van KRAGT Vastgoed in contact omdat Alex wel ideeën had met de grond. Het jonge vastgoedbedrijf van Alex richt zich eigenlijk op herontwikkelingsopgaven in grote steden zoals Eindhoven en Tilburg, maar als inwoner van Beek en Donk prikkelde het Alex om wat te doen met deze markante plek in Beek en Donk. Afgelopen week werd de koop gesloten en nu is KRAGT Vastgoed eigenaar van de grond en vier panden. "Het zou toch geweldig zijn als er in de stijl van de grote panden aan de Bosscheweg een appartementencomplex zou verschijnen. Een levendige plek met uitzicht over het kanaal", vertelt enthousiaste Alex. "Laagbouw in de Monseigneur Verhagenstraat en kansen voor starters of mensen die willen huren." Beide mannen beamen dat het huidige straatbeeld voor niemand aantrekkelijk is. Het zou geweldig zijn als deze plek een visitekaartje voor Laarbeek werd.

Bestemmingsplan
Er zijn al verkennende gesprekken geweest met de gemeente en Alex en Erik geven aan dat het bestemmingsplan moet veranderen, zodat er woningbouw kan plaatsvinden. Het stukje Monseigneur Verhagenstraat/ Bosscheweg heeft verschillende bestemmingen. Wonen is daar een groot deel van. "Buurtbewoners en bewoners van De Bleek kijken al jaren tegen dit lelijke terrein aan. Veel passanten krijgen met dit pand een eerste indruk van Beek en Donk. Tijdens WiSH zien veel festivalbezoekers alleen dit minder mooie stukje Laarbeek." Woningbouw zou een goede optie zijn, want industrie en bedrijven zitten meer ten noorden van het perceel. "We hebben er vertrouwen in dat de gemeente open staat voor nieuwe plannen", vertelt Erik. "Een nieuw plan is een win-win situatie voor iedereen." Erik is in ieder geval blij dat er nu een ontwikkeling is. Momenteel worden in de oude panden materialen van WiSH en Carnavalsvereniging De Teugelders opgeslagen. "We hebben inmiddels met die partijen gepraat", vertelt Alex. "Voorlopig blijven de panden staan dus kunnen zij de panden blijven gebruiken. We gaan nu samen met de gemeente en belanghebbenden een mooi plan maken. Hopelijk kunnen we Laarbeek weer een stukje mooier maken."

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooilaarbeek.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>